Είναι πολύ πιο εύκολο για τους άντρες να κόψουν το τσιγάρο σε σχέση με τις γυναίκες, ισχυρίζεται τώρα μια νέα βρετανική έρευνα. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της χώρας, οι γυναίκες, μολονότι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο και θέληση να σταματήσουν αυτή την επιβλαβή συνήθεια, εν τούτοις αποτυγχάνουν.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με τους μελετητές, για δύο λόγους: πρώτον επειδή οι γυναίκες έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση στο ότι μπορούν να τα καταφέρουν όντως και δεύτερον επειδή ο καπνός παίζει διαφορετικό ρόλο στη ζωή τους σε σχέση με τους αντρες.

Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άντρες κόβουν το τσιγάρο πιο εύκολα απ\’ ό,τι οι νεότεροι καπνιστές, όπως αντίστοιχα και οι προερχόμενοι από κατώτερες κοινωνικές τάξεις σε σχέση με τους πιο οικονομικά ευκατάστατους καπνιστές.

Να το κόψουν καπνίζοντας ελαφριά; Μύθος…

Εξάλλου, σύμφωνα με μια άλλη έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ, φρούδα αποδεικνύεται η τακτική που έχουν πολλοί καπνιστές που θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, να καπνίζουν μια πιο ελαφριά μάρκα, ώστε να το σταματήσουν πιο εύκολα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι άλλαξαν μάρκα και προτίμησαν πιο ελαφριά, ήταν 58% πιο πιθανό να δοκιμάσουν να κόψουν το κάπνισμα σε σχέση με όσους έμειναν πιστοί στη μάρκα τους, όμως ταυτόχρονα ήταν 60% λιγότερο πιθανό να κόψουν πραγματικά το κάπνισμα, ακριβώς επειδή ικανοποιήθηκαν με την ιδέα ενός πιο ελαφρού και πιο υγιεινού τσιγάρου.

tovima

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook