Διαρκής ενημέρωση:

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δίνει από εχθές το απόγευμα ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς, Κωνσταντίνος Κατσούλης, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα Ηρόδοτου – Εθνικού, στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο.

Ο 46χρονος, υπέστη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος και εισήχθη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας κ. Κιούλπαλης, ο 46χρονος υπεβλήθη σε αξονική προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρει κάταγμα στο κεφάλι και αν η ρήξη του ανευρύσματος προκλήθηκε από χτύπημα ή από την ένταση της στιγμής.

Τα αποτελέσματα της αξονικής έδειξαν ότι ο 46χρονος δεν έχει κατάγματα ή χτυπήματα στο κεφάλι. Με το συμπέρασμα αυτό συντάσσεται και η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε από τους ιατροδικαστές Παπαδομανωλάκη και Λιλίτση, σύμφωνα με τους οποίους ο άτυχος άντρας υπέστη ρήξη ανευρύσματος από την ένταση της στιγμής.

Οι ιατροδιακστές πρόσθεσαν ότι για να αποδώσουν στα συμπεράσματά τους απόλυτη βεβαιότητα, απαιτείται μια ακόμη πιο εξειδικευμένη εξέταση.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησε επιχείρηση διακομιδής του 46χρονου με αεροσκάφος C27, από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Αθήνα.

\"\"
(φωτογραφία έξω από το Βενιζέλειο)

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσούλης, φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς, είναι κρητικός αφού γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά, ενώ μέχρι και σήμερα διατηρεί ξενοδοχειακή μονάδα σε τουριστική περιοχή των Χανίων.

Στην Αθήνα βρέθηκε πριν αρκετά χρόνια για σπουδές και από τότε μένει στον Πειραιά, στα λεγόμενα \”Κρητικά\” στον Προφήτη Ηλία, όπου διαμένουν πολλοί Κρήτες.

\"\"

Ένταση στο Βενιζέλειο μεταξύ συγγενών και φιλάθλων του Ηροδότου

Εν τω μεταξύ, λίγο νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ συγγενών του 46χρονου και φιλάθλων του Ηροδότου, μέσα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φίλαθλοι του Ηροδότου έκαναν δηλώσεις ζητώντας συγνώμη για τα όσα προκλήθηκαν στο γήπεδο της Αλικαρνασσού.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την οργή των συγγενών του 46χρονου, οι οποίοι σε στιγμές συναισθηματικής έντασης και αγωνίας για την τύχη του αγαπημένου τους, διαπληκτίστηκαν με φιλάθλους της ομάδας.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου

Ο Κωνσταντίνος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βενιζελείου, υπέστη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγο ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρισιμη, ενώ από το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησαν προσπάθειες προκειμένου να διακομισθεί σε νοσοκομείο Αθήνα.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο νοσηλεύεται και ένας ακόμη φίλαθλος του Εθνικού, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Πρόκειται για τον 37χρονο Κωνσταντίνο Λόλη, ο οποίος έχει τραυματισθεί στο κεφάλι, και μάλιστα έχει υποστεί κάταγμα ζυγωματικού.

\”Κράτα γερά αδερφέ!! Παλικάρια σαν κι εσένα δεν φεύγουν έτσι απλά\”!

Με αυτήν την φράση καταλήγει η συγκινητική ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην σελίδα της ομάδας στο Facebook, για τον \”ψηλό\” όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του.

\”Τα λόγια αυτές τις ώρες δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματα και την οργή όλου του κόσμου του Εθνικού.  Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη της κατάστασης του \”ψηλού\” που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είμαστε όλοι δίπλα του κι ελπίζουμε να νικήσει, όπως νικούσε όλες τις μάχες μέχρι τώρα στην ζωή του… Τώρα, βγάλτε ανακοινώσεις με κροκοδείλια δάκρυα και αφορισμούς κι αρχίστε στις τηλεοράσεις ατελείωτες συζητήσεις για το \”πρόβλημα\” του ελληνικού ποδοσφαίρου… Θα επανέλθουμε με νέα αναλυτική ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν.  Το μόνο που μας νοιάζει τώρα είναι να τα καταφέρει ο Κωστάρας… Κράτα γερά αδερφέ!! Παλικάρια σαν κι εσένα δεν φεύγουν έτσι απλά!\”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση.

Δύο συλλήψεις

Υπενθυμίζεται οτι στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού είχαν προηγηθεί επεισόδια με τους οπαδούς του Ηροδότου οι οποίοι επιτέθηκαν σε οπαδούς του Εθνικού.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει δύο συλλήψεις φιλάθλων του Ηροδότου,  οι οποίοι μετά τις 2:30 το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου διενεργεί προανάκριση για το συμβάν και πιθανότατα εντός της ημέρας, θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Το χρονικό

Ήταν στο 75 λεπτό της αναμέτρησης, στο γήπεδο του Ηροδότου, στην Νέα Αλικαρνασσό, όταν ξέσπασαν επεισόδια με οπαδούς του Ηροδότου να επιτίθενται σε οπαδούς του Εθνικού.

Συγκεκριμένα λίγοι οπαδοί του Ηροδότου πήγαν στην κερκίδα όπου ήταν φίλαθλοι του Εθνικού και προσπάθησαν να τους πάρουν ένα πανό,

Εκεί ήταν και ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού, ο οποίος στην διάρκεια των επεισοδίων ξαφνικά κατάρρευσε λιπόθυμος.

Το παιχνίδι διακόπηκε, μετά από προτροπή του αρχηγού του Εθνικού, Μανώλη Λύγκου, προς το διαιτητή της αναμέτρησης, με το γιατρό του Εθνικού να προσφέρει, αρχικά, τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο φίλαθλο, μέχρις ότου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ – που στο μεταξύ είχε κληθεί – προκειμένου να τον μεταφέρει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook