Θετικός ο απολογισμός του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Χορού & Καντάδας στα Ανώγεια, με ξεχωριστή την παρουσία του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού ‘ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ’ (www.Aetogiannis.gr) , που υποστήριξε με πάθος και ζωντάνια τη διοργάνωση, αφήνοντας τη δική του πινελιά. 
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων για δεύτερη συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”ο Όμιλος έδωσε δυναμικό παρόν με την πολυπληθέστερη, με διαφορά, αποστολή Βρακοφόρων και Μερακλίνων της Κρήτης, σε αριθμό να αγγίζουν τους 6Ο. Αξιοσημείωτη ήταν η τριήμερη παρουσία της αποστολής του ‘ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ’ στην περιοχή των Ανωγείων και η πολιτισμική συνύπαρξη με τους ντόπιους, προκειμένου τα μέλη να βιώσουν εκ των έσω την παράδοση και τις ομορφιές του τόπου, αφήνοντας παράλληλα το δικό τους στίγμα. Η τριήμερη διαμονή του Ομίλου στην περιοχή αποτέλεσε κομβικό σημείο ως προς την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων ανάμεσα στα μέλη του ‘ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ’ και τους ανθρώπους της περιοχής.
Τα βλέμματα τράβηξαν οι αντιπροσωπευτικές ενδυμασίες ανδρών και γυναικών άρτια παρουσιασμένες σε κάθε τους λεπτομέρεια. Γι\’ αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξαν λεπτομέρειες τα κοσμήματα και οι φροντισμένοι κεφαλόδεσμοι των γυναικών έως και τα μαχαίρια, οι καδένες, οι σημαίες και τα λάβαρα των ανδρών, όπου όλα ήταν ιδιαιτέρως προσεγμένα, δίνοντας ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στους χορευτές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, την αποστολή του ‘ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ’, συνόδευσαν μέλη της Διεθνούς Ερευνητικής Αποστολής από Πανεπιστήμια της Ευρώπης, που στόχο έχουν την μελέτη και καταγραφή της τέχνης της Μουσικής & Χορού σε ολόκληρη την Κρήτη.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων αποτέλεσε η συγκινητική βραδινή καντάδα στα γραφικά σοκάκια των Ανωγείων, η οποία αντήχησε μελωδικά σε όλη την περιοχή. Ξύπνησε μνήμες σε άνδρες και γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών, για τους οποίους αποτελούσε μέρος της καθημερινότητας προκειμένου να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από τη μεριά των νεαρών ανδρών στις νεαρές κοπέλες. Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με ένα τεράστιο γλέντι στο κέντρο “Ντελίνα”, με τη συμμετοχή όλων των χορευτών της Κρήτης και πλήθους μουσικών, χαρίζοντας έντονες και ξεχωριστές στιγμές σε όλους τους παρευρισκόμενους.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook