Ο κατάλογος μακραίνει. Μετά τους Αμερικανούς Τζέιμς Φόλεϊ, Στίβεν Σότλοφ, τον Βρετανό Ντέιβιντ Χέινς άλλος ένας πολίτης από το Μάντσεστερ ο Αλαν Χένινγκ βρίσκεται στα χέρια των τζιχαντιστή Τζον και κινδυνεύει με αποκεφαλισμό.

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών ένας ένας οι όμηροι αποκεφαλίζονται και τα βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου και προκαλούν τρόμο για το τι θα ακολουθήσει.

Κάτω από το μαχαίρι του δήμιου Τζον βρίσκεται ο 47χρονος Αλαν Χένινγκ ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών που ζει και εργάζεται στο Μάντσεστερ σαν οδηγός ταξί. Ειδικές δυνάμεις και άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Μεγάλης Βρετανίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και δίνουν κυριολεκετικά μάχη με το χρόνο για τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα ο οποίος απήχθη από τους τζιχαντιστές στη Συρία όπου είχε πάει ως μέλος ανθρωπιστικής βοήθειας.  

Ανδρες εκπαιδευμένοι για δύσκολες αποστολές έχουν αναλάβει να βρουν τον 47χρονο πριν να είναι αργά ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δώσει εντολή να χρησιμοποιηθούν τα πιο σύγχρονα μέσα για τον εντοπισμό του.

Πιστεύεται ότι ο Αλαν Χένινγκ βρίσκεται στα χέρια του δήμιου Τζον και κρατείται στο προπύργιο των Τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα στα βόρεια της κεντρικής Συρίας. Οι Βρετανοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι οι τζιχαντιστές έχουν και άλλους ομήρους.
protothema.gr