Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Καπεταν Μιχάλη Κόρακα στην Πόμπια, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.

Το Σάββατο το βράδυ, σε ένα όμορφο σκηνικό, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία από το Μιχάλη Τζουγανάκη στον προαύλιο χώρου του Γυμνασίου Πόμπιας, η οποία ταξίδεψε τους θεατές μέχρι τις πρωινές ώρες.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το πρωί με την Ιερή Ακολουθία στο Ναό Αγίου Γεωργίου Πόμπιας, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Στ. Νταλιαδάκη, οποίος παρουσίασε άγνωστα στοιχεία από τη ζωή και τους αγώνες του καπετάν Μιχάλη Κόρακα. Η Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Πόμπιας.

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού, κ. Νικολακάκης, η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Πετρακογιώργη, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πόμπιας κ. Φουστανάκης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού και τοπικών συμβουλίων του Δήμου Φαιστού, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Καμπουράκης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, απόγονοι του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, η Φιλαρμονική Ηρακλείου η οποία πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, τοπικοί φορείς και σύλλογοι της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου.

Τέλος, οι εκδηλώσεις προς τιμήν του ήρωα καπετάν Μιχάλη Κόρακα ολοκληρώθηκαν με την επίδειξη από το Σύλλογο Προστασίας Γεωργαλίδικου αλόγου «οι Μεσαρίτες», καθώς και τους αγώνες επίδειξης Ξιφασκίας από την Αθλητική Λέσχη Μεσαράς, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook