Ο καθηγητής του Τμήματος Χημείας, Ευριπίδης Στεφάνου είναι ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, που επικράτησε έναντι του κ. Οδυσσέα Ζώρα σε μία εκλογική διαδικασία θρίλερ. Ο κ. Στεφάνου έλαβε 50,2% έναντι 49,8% του προέδρου του Τμήματος Ιατρικής, Οδυσσέα Ζώρα.

Ο κ. Στεφάνου με δηλώσεις του στο Flashnews.gr τόνισε οτι προτεραιότητες του είναι να επανέλθει " στο Πανεπιστήμιο ένα κλίμα ασφάλειας αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ των μελών του" έτσι ώστε οι διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος να εργαστούν όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα  "για το κάλο του πανεπιστημίου και φυσικά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Και νομίζω οτι τα δύο προηγούμενα ζητήματα είναι αρκετά σημαντικά για να το καταφέρουμε  αυτό,

και οπωσδήποτε να διεκδικήσουμε από εκεί που πρέπει οτι ανήκει στο πανεπιστήμιο Κρήτης"

Στόχος της νέας Πρυτανικής Αρχής όπως επεσήμανε ο κ. Στεφάνου είναι η διεκδίκηση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ κονδυλίων για τον εξοπλισμό που πρέπει να έχει το Πανεπιστήμιο "ως ερευνητικό ίδρυμα για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στην εξεύρεση ερευνητικών κονδυλίων. Το πανεπιστήμιο Κρήτης είναι γνωστό οτι έχει ένα ιδιαίτερο προσανατολισμό προς την έρευνα."

Επίσης σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα οι όποιες  δυσλειτουργίες στο θέμα των διοικητικών υπηρεσιών και να ολοκληρωθούν  οι  κτιριακές υποδομές ώστε να λειτουργήσουν τα τμήματα με τον καλύτερο τρόπο, ενώ αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της ο κ. Στεφάνου ανέφερε οτι η μείωση του προϋπολογισμού του ιδρύματος είναι μια πραγματικότητα " και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε προκειμένου η εκπαίδευση και η έρευνα να μη  θιγούν ιδιαίτερα."

Κλείνοντας ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης έστειλε το δικό του μήνυμα στους φοιτητές του ιδρύματος " οτι αυτοί είναι το κέντρο της λειτουργίας ενός πανεπιστημίου, και θα πρέπει  να είναι θεματοφύλακες των λειτουργιών του δημοκρατικού πανεπιστημίου , του δημόσιου ερευνητικού πανεπιστημίου αλλά και της περιουσίας του γενικότερα."

 

Flashnews.gr/Α.Γερακάκης