Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το τέλος της περασμένης εβδομάδας ειδικό σχέδιο αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος που έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία με φόντο την 18η Σεπτεμβρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το επίπεδο συναγερμού είναι στο υψηλότερο σημείο και όπως επισημαίνει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ: «Ξεκινάει ένα τρίμηνο ειδικού ενδιαφέροντος. Εκτός από την 18η Σεπτεμβρίου, έχουμε την 14η Οκτωβρίου, ημερομηνία που βγαίνει η απόφαση του δικαστηρίου για την κατ' οίκον νοσηλεία του Σάββα Ξηρού. Το πλάνο λειτουργεί με τη λογική των ομόκεντρων κύκλων. Στο πρώτο κύκλο ενεργούμε με χρονικό ορίζοντα την 18η Οκτωβρίου και στον δεύτερο με την καταλητική ημερομηνία της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου...».

Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι συσκέψεις είναι συνεχείς και πολύωρες και ουσιαστικά έχουν να κάνουν με την επανασχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας, την εντατικοποίηση. Ειδικό κομμάτι αφορά στον τρόπο αντίδρασης των δυνάμεων αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη βομβιστική ενέργεια ειδικά από την πλευρά του Ξηρού ο οποίος δεν προειδοποιεί και αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Αξίζει να τονισθεί πως οι περιπολίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είναι ορατές όλο το 24ωρο. Εκατοντάδες αστυνομικοί κινούνται με μηχανές στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πιθανών στόχων. Παράλληλα όλοι οι στόχοι της λεγόμενης “κόκκινης λίστας” ενημερώθηκαν για τον αυξημένο κίνδυνο, ενώ αυξήθηκαν τα μέτρα φρούρησης και επιτήρησης. Οι περιπολίες όλο το 24ωρο σε περίεργες “ζώνες” αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έχουν εντατικοποιηθεί σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση της έντονης παρουσίας των δυνάμεων ασφαλείας.

Τα κείμενα Μαζιώτη, οι ληστείες και η Χρυσή Αυγή

Στη διαπίστωση ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, κατέληξαν οι αναλυτές της Aντιτρομοκρατικής, μελετώντας κείμενα και προκυρήξεις, ερμηνεύοντας πληροφορίες, στοιχεία και κινήσεις των δυο ενεργών ένοπλων ομάδων. “Μπορεί ο Νίκος Μαζιώτης να είναι στη φυλακή όμως η οργάνωση – όπως έγραψε και η Πώλα Ρούπα στην παρέμβαση που έκανε – είναι ενεργή και έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να το κάνει... Ας μην ξεχνάμε ότι η ομάδα Πετρακάκου - Χριστοδούλου – Δραβίλλα συνεχίζει να πραγματοποιεί κινηματογραφικές ληστείες.. Παράλληλα μέσα από από τα κείμενα που αναρτά στο Διαδύκτιο ο Επαναστατικός Αγώνας προσπαθεί να αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα, ¨πατώντας” στην οικονομική κρίση” αναφέρει αξιωματικός που έχει σφαιρική γνώση της κατάστασης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη αρέσκεται να παίζει με συμβολισμούς, οι αναλυτές συγκλίνουν στην άποψη πως σε πρώτη φάση η επέτειος από τη δολοφονία Φύσσα οι εκλογές είναι το “σημείο μηδέν” για μια εκρηκτική επανεμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα στα υψηλά πατώματα της ΓΑΔΑ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού. Όλα δείχνουν πως ο Μανώλης της 17Ν εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή καμουφλαρισμένων βομβών (σ΄ αυτόν χρεώνεται το βιβλίο- βόμβα που εστάλη στο ΑΤ Ιτέας) και σύντονα θα ξαναχτυπήσει... Το που, δεν έχει αποκωδικοποιηθεί αλλά δεν αποκλείουν ο στόχος να είναι οικονομικός (μνημονιακός), καθώς και ο Χριστόδουλος Ξηρός συνόδευσε την απόδραση του μ ΄ένα “διάγγελμα” κατά του μνημονίου...

Τέλος, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη τυης ΕΛ.ΑΣ, ας μην ξεχνάμε πως δεν έχει εξιχνιαστεί η διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, γεγονός που ερμηνεύεται πως ενδεχομένως να προσπαθήσουν μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε να επανέλθουν με ένα ακόμη χτύπημα.

protothema.gr