Τελευταία ενημέρωση 19:30

\”Πιστεύω ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε σήμερα  από την Κρήτη των μεγάλων και ηρωικών αγώνων πρέπει να στείλουμε το μήνυμα τιμής ότι και κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες εφόσον υπάρχει σχέδιο, εφόσον υπάρχει πίστη και εφόσον υπάρχει επιμονή κι εμείς θα τα καταφέρουμε.\”

Τα παραπάνω δήλωσε από το Ακρωτήρι και τους τάφους των Βενιζέλων σήμερα το πρωί, όπου πήγε για να καταθέσει στεφάνι ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έστειλε και ένα συγκεκριμένο μήνυμα αναφερόμενος στον  Εθνάρχη Ελ. Βενιζέλο για τον οποίο ανέφερε οτι δίδαξε σε όλο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης.

\”Είμαστε εδώ σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης προς ένα από τους μεγαλύτερους έλληνες ηγέτες, τον Ελ. Βενιζέλο ο οποίος κατόρθωσε να συνδυάσει  το μεγάλο όραμα με το καθαρό ρεαλισμό στην τέχνη της διπλωματίας. Ο οποίος κατάφερε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες  να διδάξει σε ολόκληρο τον κόσμο την τέχνη της διαπραγμάτευσης.\”

\"\"   \"\"

Ο κ. Σαμαράς συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο , ενώ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέθηκε ο πρώην δήμαρχος Χανίων Κ. Βιρβιδάκης και  μαζί του είναι οι βουλευτές του κόμματος κ. Μ. Κεφαλογιάννης, Ό. Κεφαλογιάννη, Γ. Πλακιωτάκης και ο πρώην βουλευτής Χανίων της Ν.Δ Μανούσος Βολουδάκης, καθώς και στελέχη της ΝΔ απο την Αθήνα και την Κρήτη.

Αμέσως μετά, ο κ.Σαμαράς επισκέφθηκε το εθνικό ίδρυμα ερευνών και μελετών Ελ.Βενιζέλος,αλλά και την οικία του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Χαλέπα Χανίων, όπου ξεναγήθηκε απο τον γενικό διευθυντή του ιδρύματος κ.Νίκο Παπαδάκη 


Επίσκεψη στο δημαρχείο Χανίων

Στην συνέχεια επισκέφθηκε το δημαρχείο  Χανίων, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Μανόλη Σκουλάκη. Εκεί παρουσία του πρώην δημάρχου Κ.Βιρβιδάκη, αντιδημάρχων και όλων των προαναφερόμενων, έγινε εκτενής συζήτηση στα θέματα που αφορούν στον νέο \”Καλλικρατικό\” δήμο Χανίων. 

\"\"   \"\"

Απο τα προβλήματα των παλιών δήμων, μέχρι τα οικονομικά, τον τουρισμό, την παλιά πόλη, ενώ ο κ.Σκουλάκης έθιξε και το θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμένα της Σούδας στον δήμο Χανίων. 

Παράλληλα ο δήμαρχος Χανίων τόνισε πως είναι κάθετα αντίθετος με τον προωθούμενο απο την κυβέρνηση \”Καλλικράτη\” στα λιμάνια. \”Εδώ θα βάλω μπάρα. Δεν πρόκειται να το δεχτώ\” είπε ο κ.Σκουλάκης, ενώ απο αυτό το σημείο ξεκίνησε την δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους και ο κ.Σαμαράς : 

\”Ο Καλλικράτης έχει τα τεράστια προβλήματά του, τα είπαμε και με τον δήμαρχο. Για παράδειγμα το ζήτημα με τον Καλλικράτη στα λιμάνια και ορθά κατα την άποψή μου πράττει ο δήμαρχος σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο. Απο κει και πέρα είναι ένας παλιός συνάδελφος στην Βουλή, είπαμε και τα πολιτικά και τα δημοτικά, μιλήσαμε για τα γενικώτερα προβλήματα του δήμου, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι δήμοι σήμερα λόγω της οικονομικής στενότητας αλλά εν πάσει περιπτώσει πρέπει να είναι κανείς αισιόδοξος, να βάζει μπροστά πλάνα, σχέδια και απο τέτοια νομίζω ότι στα Χανιά υπάρχουν πολλά και θα πρέπει να γίνουν. Εύχομαι στον δήμαρχο και στην δημοτική αρχή κάθε επιτυχία γιατί ο κόσμος θέλει να έχει αισιοδοξία σήμερα. Να φύγουμε απο την κατάθλιψη\”.

Συνάντηση με φορείς στον ιατρικό σύλλογο

\"\"   \"\"

Οι πρωινές συναντήσεις του προέδρου της ΝΔ ολοκληρώθηκαν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ κ.Μανώλης Αλιφιεράκης του έδωσε μια πλακέτα με την Ελπίδα. Εκεί ο κ.Σαμαράς και τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με εκπροσώπους φορέων απο τους τομείς της υγείας, του τουρισμού και του εμπορίου.

\"\"   \"\"

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε εκτάκτως, χωρίς να είναι στο πρόγραμμά του, και τα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ όπου και συναντήθηκε με τον κ. Γ.Κονταξάκη που είχε εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Δ. Γιαννουλάκη που στήριζε η κυρία Μπακογιάννη.

Ακολούθησε μια έντονη φημολογία περι επαναπροσχώρησης του κ.Κονταξάξη στην ΝΔ. Σύμφωνα με κάποια ΜΜΕ την ανακοίνωση έκανε ο κ.Σαμαράς, κάτι που δεν ισχύει, ενώ σύμφωνα με άλλα, η σχετική φημολογία κυκλοφόρησε απο στελέχη της ΝΔ, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε απο τα κεντρικά του κόμματος.

Η \”είδηση\” έκανε το γύρο των ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο κ. Κονταξάκης, όχι μόνο ήταν από τα βασικά στελέχη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αλλά πριν τρία εικοσιτετράωρα συμμετείχε και στο πρώτο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη.

Πάντως το απόγευμα με γραπτή του δήλωση ο κ.Κονταξάξης διέψευσε την \”δήθεν\” προσχώρησή του στην ΝΔ τονίζοντας πως παραμένει στην \”Δημοκρατική Συμμαχία\” και πως \”σεβόμενος τους θεσμούς, ως περιφερειακός σύμβουλος, αποδέχθηκα την πρόσκληση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενημέρωση σε γενικότερα και ειδικώτερα θέματα που αφορούν στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων και της Κρήτης γενικότερα\”.
 
Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook