Tην επ\’ αόριστον παραμονή τους στην πλατεία «Πουέρτα ντελ Σολ» στη Μαδρίτη αποφάσισαν οι Ισπανοί συμμετέχοντες στο κίνημα «Αγανακτισμένοι», στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που εξαπλώνεται ανά την Ευρώπη. Οι Ισπανοί «Indignados» υιοθέτησαν σχετικό ψήφισμα το βράδυ της Κυριακής, το οποίο ψήφισαν χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι παραμένουν σε σκηνές στην πλατεία – σύμβολο της Μαδρίτης.

Με το ψήφισμα καλούνται οι πολίτες να προχωρήσουν σε ανάληψη 155 ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ένα ποσό συμβολικό που παραπέμπει στην ημερομηνία 15,5. Πρόκειται για το κίνημα της 15ης Μαΐου που διαδηλώνει εδώ και ημέρες κατά των κυβερνητικών χειρισμών στην οικονομική κρίση. Την ανάληψη οι Ισπανοί διαδηλωτές επιθυμούν να την αξιοποιήσουν ως ένα συμβολικό μέσο πίεσης προς τις τράπεζες ώστε να διαθέσουν περισσότερα κεφάλαια για την οικονομική ανάπτυξη.

Την Κυριακή σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις οργανώθηκαν ανάλογες συγκεντρώσεις. Στην Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι κυρίως νεαρής ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας. Στο Παρίσι οι Γάλλοι προσήλθαν στην πλατεία Place de la Bastille. Oι διαμαρτυρίες στη Γηραιά Ηπειρο διοργανώνονται μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του διαδικτύου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook