Ένας 16χρονος Βρετανός, ο Τζορτζ Άτκινσον, έγινε το νεότερο άτομο που έχει στο ενεργητικό του την κατάκτηση των επτά υψηλότερων κορυφών των πέντε ηπείρων, ανάμεσά τους και το Έβερεστ.

Τρεις ημέρες προτού κλείσει τα 17 του χρόνια, ο νεαρός Λονδρέζος έγινε ο νεότερος άνθρωπος του κόσμου που κατάφερε να ανέβει στα επτά ψηλότερα βουνά του κόσμου, γνωστά στον κόσμο των ορειβατών και σαν Seven Summits (Επτά Κορυφές).

Ο νεαρός ξεκίνησε σκαρφαλώνοντας το όρος Κιλιμάντζαρο στην Τανζανία σε ηλικία μόλις 11 ετών, το 2007 κατέκτησε το όρος Ελμπρούζ της Ρωσίας και το 2008 την Πυραμίδα Κάστεντζ της Ινδονησίας και το όρος Ακονκάγκουα της Αργεντινής. Ακολούθησε το όρος Μακίνλεϊ στη βόρεια Αμερική και αργότερα το όρος Βίνσον στην Ανταρκτική, για να κλείσει θριαμβευτικά το κατόρθωμα του πριν από μερικές ώρες με την κατάκτηση της «Στέγης του Κόσμου», το Έβερεστ, στα 8.848 μέτρα.

«Τα κατάφερε. Έφτασε στην κορυφή, στις 8.15 ώρα Νεπάλ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν τον Τζορτζ να πετύχει το όνειρο του» έγραψε στο blog του η μητέρα του Πένι Άτκινσον, καταλήγοντας με χιούμορ: «Και τώρα κατεβάστε τον αμέσως με ασφάλεια!»

Ο νεαρός ορειβάτης πήρε το βραβείο από τα χέρια του Αμερικανού Τζόνι Κόλινσον, που είχε καταφέρει ένα παρόμοιο κατόρθωμα πέρσι, έχοντας συμπληρώσει τα 17 του χρόνια.

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook