Στα πλαίσια της εβδομάδας δράσης κατά του φασισμού, η Λαϊκή Επιτροπή Νέας Χώρας διοργανώνει συγκέντρωση – εκδήλωση, με θέμα: «φασισμός το ποιο σκληρό πρόσωπο του καπιταλισμού» την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7.30μμ στη Νέα Χώρα στα Πευκάκια.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους το σωματείο οικοδομών Ν. Χανιίων, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Ν. Χανίων και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Χανίων.

"Στις 18/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του άνεργου μεταλλεργάτη, αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί πολλές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, σε βάρος αγωνιστών εργατών στο Πέραμα.
Δεν ξεχνάμε!
Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του ναζισμού και του φασισμού, απέναντι σε όσους έχουν δεχτεί επιθέσεις, απέναντι στον Παύλο. Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας.
Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του σάπιου συστήματος που ζούμε. Στόχο έχει να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, να τρομοκρατήσει κάθε νέο και νέα που αγανακτεί με την αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων που έχει γονατίσει εμάς και τις οικογένειές μας. Θεωρία της είναι ο ρατσισμός και το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Έχει ως πρότυπα τον Χίτλερ και τους φασίστες που ματοκύλισαν εκατομμύρια ανθρώπους. Καλλιεργεί το μίσος απέναντι στο λαϊκό κίνημα.
Οι χρυσαυγίτες είναι τσιράκια των αφεντικών και εχθρός του λαού!
• Γι’ αυτό έχουν καταθέσει 10άδες προτάσεις στη Βουλή ζητώντας φοροελαφρύνσεις και προνόμια για τους εφοπλιστές.
• Γι' αυτό επιτίθενται σε εργατικά σωματεία και αγωνιστές εργάτες όπως έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου. Στους εργολάβους που εκμεταλλεύονται τους εργάτες κάθονται προσοχή.
• Γι' αυτό φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία ώστε να προσφέρουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις.
• Γι’ αυτό χτυπάνε βασανισμένους και φτωχούς μετανάστες εργάτες και την ίδια ώρα στέκονται "σούζα" σε βιομήχανους, εφοπλιστές.
ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΥΝΙΑ!
Η πάλη και ο αγώνας, στη δουλειά, στη ζωή, δεν μπορούν να είναι ξεκομμένοι από την πάλη ενάντια σε ένα από τα πιο σκοτεινά και βρώμικα όπλα του συστήματος. Η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός αντιμετωπίζονται μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη που στρέφεται ενάντια στο σύστημα που τους θρέφει και τους χρειάζεται. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, μέσα από τα σωματεία τους, τις Λαϊκές Επιτροπές τους πρέπει να απομονώσουν τους φασίστες και τις σάπιες ιδέες τους. Να μην έχουν τόπο να σταθούν!"