Με μια επιστολή – ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, προειδοποιεί ότι παραθρησκευτικές ομάδες, με προκάλυμμα την επιστήμη, εξαπατούν τον κόσμο.

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε συνέδριο Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας που θα γίνει στον Αποκόρωνα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ενημερώνει όσους επιθυμούν να γνωρίζουν σχετικά με το συνέδριο Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας που θα λάβει χώρα τις προσεχείς ημέρες στη Μητροπολιτική μας περιφέρεια, επαρχία Αποκορώνου.

Οι σύλλογοι Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας, μεταξύ αυτών και το σωματείο Eurotas, εμφορούνται από την ιδέα του συνδυασμού της επιστήμης της Ψυχολογίας με τον Πνευματισμό, το Σαμανισμό, τις θρησκείες Ινδουισμό, Βουδισμό, Ταοϊσμό, καθώς και μέσα από επικλήσεις δαιμόνων, διαλογισμό, υπνωτισμό για τη θεραπεία των προηγούμενων αναβιώσεων, γιόγκα, σαμανικά ταξίδια και εναλλακτικές θεραπείες…ασυμβίβαστα με την ορθόδοξη διδασκαλία.

Αυτές τις ιδέες επιδιώκουν να διαδώσουν στις χώρες που τους φιλοξενούν, προσβλέποντας στη διάβρωση του επιστημονικού κόσμου, μέσα από τη μείξη της επιστήμης και της παραθρησκείας, ώστε να επιτύχουν μακροπρόθεσμα την καθολική επιβολή τους.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου έχει επανειλημμένα επισημάνει το πρόβλημα της καπηλείας της επιστήμης από τις παραθρησκευτικές ομάδες και την ευθύνη των επιστημόνων να διαφυλάξουν τα όρια της επιστήμης τους, για τους ίδιους και το κοινωνικό σύνολο. Το πρόβλημα δεν προέρχεται μόνο από τους πνευματιστές που εμφανίζονται ως θεραπευτές, αλλά και από εκείνους τους επιστήμονες που παραπλανήθηκαν από τον παραθρησκευτικό χώρο.

Η συμμετοχή σε μαγικές πρακτικές δεν είναι παιχνίδι. Για τον Ορθόδοξο Χριστιανό είναι σαφές ότι αυτές κυριαρχούνται από το σκότος και την κακία των δαιμονικών δυνάμεων, από τις οποίες μας απάλλαξε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός με το απολυτρωτικό Του έργο. Η σύγχρονη αναβίωσή τους κινείται στα πλαίσια της Νέας Εποχής, σύμφωνα με τις οδηγίες της Θεοσοφίας της Έλενας Μπλαβάτσκυ και της Λευκής Αδελφότητας.

Οι εν λόγω πρακτικές ψευδώς υπόσχονται την μεταμόρφωση του ανθρώπου, την επικοινωνία με ανώτερες οντότητες και εν τέλει την ανάδειξή του σε θεό. Στην πραγματικότητα, μέσα από την πνευματική σύγχυση και εξάρτηση, τον οδηγούν στην απονέκρωση των χαρισμάτων του και στην συμφορά να απολέσει αιώνια την εν Χριστώ ζωή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook