Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκόρωνα αναζητά χώρο για την Δημιουργία Συγκοινωνιακού Κέντρου.

Η πρόθεση των δύο πλευρών να προχωρήσουν σε αυτή τη συνεργασία γνωστοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπου Κουκιανάκη με τον Πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου κον Ιωάννη Καψανάκη και τον Προϊστάμενο Γραφείου Κίνησης του ΚΤΕΛ κον Μιχάλη Τσουπάκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Αποκόρωνα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή σύμβασης μεταξύ Δήμου Αποκόρωνα και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου για την εκμίσθωση οχημάτων προκειμένου να εξασφαλισθεί και να υλοποιηθεί η μεταφορά των μαθητών των σχολείων τα οποία βρίσκονται εντός της γεωγραφικής περιφέρειας του Δήμου Αποκορώνα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Αποκόρωνα παρουσίασε και ανέλυσε στον κον Καψανάκη το καθημερινό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι δημότες του Αποκόρωνα σχετικά με την δυσκολία μετακίνησης των εξαιτίας της ανυπαρξίας ενδο-συγκοινωνιακής σύνδεσης των χωριών του Δήμου.

Ο κος Κουκιανάκης ανέφερε ότι με συγκεκριμένες προτάσεις, κατάλληλη συνεννόηση και σωστό προγραμματισμό είναι εφικτή η πραγματοποίηση της ενδο-συγκοινωνιακής σύνδεσης του συνόλου των χωριών του Αποκόρωνα για όλη την διάρκεια της ημέρας με χαμηλό κόστος.

Η υλοποίηση του προαναφερθέντος θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα των δημοτών ενώ ταυτόχρονα θα συντελέσει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας του Δημότη και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας του Αποκόρωνα.

Τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.