Με μεγάλη επιτυχία κορυφώθηκαν το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη οι διήμερες εκδηλώσεις του ​ ​40ού Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι στο Ηράκλειο. Και τις δύο μέρες πλήθος λαού και νεολαίας πέρασε τις πύλες του.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με την πολιτική ομιλία από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ​, η οποία, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε:​​
​\”​Τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του \”ΟΔΗΓΗΤΗ\” έχουν τη δική τους σημασία στην πορεία προς τα 100 χρόνια του Κόμματός μας, στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, που μόλις 4 χρόνια μας χωρίζουν απ’ αυτήν τη μεγάλη και σημαντική επέτειο.Η ΚΝΕ, με την ιδεολογική και πολιτική καθοδήγηση του ΚΚΕ, πρωτοστάτησε σε ιδέες και πράξεις με διαφώτιση και με αγώνες για τις ανάγκες των παιδιών, των εφήβων, των νέων της εργατικής, της αγροτικής, κάθε λαϊκής οικογένειας, για μόρφωση, φυσική και πολιτιστική ανάπτυξη και Υγεία, για επαγγελματική ειδίκευση και εργασία.
Δεν υπάρχει λαϊκό πρόβλημα και αγώνας, διεκδίκηση της μαθητικής – φοιτητικής – εργαζόμενης νεολαίας που να μη στηρίχτηκε στις δυνάμεις και στη δράση του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, όσων συσπειρώθηκαν και πάλεψαν μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες.\”
Παράλληλα, τη δεύτερη μέρα στην Κεντρική Σκηνή παρουσιάστηκε το αφιέρωμα «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – \”Οδηγητή\”». Ακολούθησε συναυλία με τους \”ΑΛΜΑ\”. Οι εκδηλώσεις στην Κεντρική σκηνή έκλεισαν με συναυλία από το συγκρότημα \”TRIO λέ\”.
Στη Νεανική Σκηνή πραγματοποιήθηκε συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα \”Σκούφιες\” και τον \”Άζωτο\”, ακολούθησε διαδραστική παράσταση με θέμα \”Τσακίζουμε τον φασισμό μέσα και έξω από τα σχολεία\”, παρουσίαση του project μαθητών ΕΠΑΛ \”Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, για εμάς επικοινωνία, για την εξουσία παρακολούθηση\” και τέλος συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα \”11 και κάτι\” και \”Ghastly Jokers\”.
Στο χώρο του Παιδότοπου, πραγματοποιήθηκαν Παιχνίδια με τις αισθήσεις και Κατασκευές από πηλό και υλικά της φύσης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παράσταση \”Δροσουλίτες\” με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, από τη θεατρική ομάδα \”Κου-Κλο\”
Την Παρασκευή, πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, στην Κεντρική Σκηνή, το πρόγραμμα ξεκίνησε με συναυλία από \”το Quintento του δρόμου\”, συνεχίστηκε με μουσικοθεατρική παράσταση \”Φασισμός… οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν\”, συναυλία με την \”Άλλη Μπάντα\” και ολοκληρώθηκε με κρητικό γλέντι με τον Βασίλη Σκουλά.
Στη νεανική σκηνή πραγματοποιήθηκε συναυλία από το συγκρότημα \”wine grapes\” του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, ακολούθησε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα \”Δίνουμε ζωή στο σχολείο, κάνουμε τη ζωή σχολείο\” και τέλος πραγματοποιήθηκε συναυλία με τους \”ALAN DALON\”.
Στο χώρο του παιδότοπου πραγματοποιήθηκε Παιχνίδι γνωριμίας με τραγούδια, Κατασκευές με ψηφιδωτό, Κουκλοθέατρο και ζωγραφική και έκθεση με θέμα \”Ναζίμ Χικμέτ: Ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά\”.
Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτουργούσε Βιβλιοπωλείο \”Σύγχρονη Εποχή\” και Έκθεση για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ με αρχειακό υλικό ενώ πραγματοποιήθηκε επίδειξη και τουρνουά σκάκι.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτέμβρη Επίδειξη skate και BMX, στις 6-7 και 13 Σεπτέμβρη τουρνουά 5Χ5 και στις 13 Σεπτέμβρη ο \”2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5χλμ\” πάνω στα ενετικά τείχη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook