Το σκάφος "Κορμοράνος" του Ναυτικού Ομίλου Χανίων τερμάτισε στην 1η θέση, του αγώνα Ανοικτής Θάλασσας με την επωνυμία "Πολυτεχνείο Κρήτης".

Η ενημέρωση του ΝΟΧ:

Την περασμένη Κυριακή (14/9) διεξήχθη ο ιστιοπλοϊκός αγώνας Ανοικτής Θάλασσας που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων υπό την επωνυμία "Πολυτεχνείο Κρήτης". Η διαδρομή ήταν Ν.Ο. Χ.-περίπλους νησίδας Θοδωρού-Ν.Ο.Χ., αποστάσεως 9 ναυτικών μιλίων.

Ο αγώνας ξεκίνησε με άπνοια αλλά σύντομα στη συνέχεια φύσηξε ΒΔ, εντάσεως 3-4 μποφόρ που προσέδωσε αγωνιστικό ενδιαφέρον στους αγωνιζόμενους, ιδίως διότι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής σηκώθηκαν μπαλόνια.

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
- Στην 1η θέση το σκάφος "ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ" του Ν.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον επίτιμο πρόεδρο του Ν.Ο.Χ., Κωνσταντίνο Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Αριστοτέλη Κοτόπουλο, Δημήτρη Γαγάρα, Αντώνη Συντζανάκη, Νίκο Πετρίδη και Ειρήνη Αθανασάκη.
- Στη 2η θέση τα σκάφος "ΑΙΘΡΑ" του Ν.Ο. Χανίων, με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Γκότση και πλήρωμα τους Αλέξανδρο Μαντόγλου, Αλέξανδρο Αλεξίου, Παναγιώτη Κοτσαρίνη και Ελένη Αλεβάντη.
- Στη 3η θέση το σκάφος "ΓΛΑΥΚΗ" του Ι.Ο. Χανίων με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Μάμαλη και πλήρωμα τους Μαρία Καμπουράκη, Θεόδωρο Ματθαίο, Λάμπρο Λαμπρινάκη, Αρετή Μπροκαλάκη, Γιώργο Λαμπρινάκη, Νίκο Λαμπρινάκη και Διαμαντή Λαμπρινάκη.
- Τέλος, στην 4η θέση το σκάφος "ΚΑΛΛΟΝΗ" του Ι.Ο. Χανίων με κυβερνήτη τον Γιώργο Παπαδάκη και πλήρωμα τους Μανώλη Φλεμετάκη, Αντώνη Καρακατσαλή, Γαρουφαλιά Χρυσοβαλάντη και Αργυρώ Μπαγάκη.Η απονομή των επάθλων έγινε στο Νεώριο Μόρο, την οποία έκανε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης, που ήταν και αθλοθέτης του αγώνα.
Ο εκπρόσωπος του Ν.Ο.Χ. και υπεύθυνος του Τμήματος ιστιοπλοΐας, Κωνσταντίνος Μανιουδάκης προσφωνώντας τον πρύτανη αναφέρθηκε στην επωνυμία του αγώνα "Πολυτεχνείο Κρήτης", την οποία έδωσε ο διοργανωτής Ν.Ο.Χ. για να τιμήσει το μορφωτικό έργο και την κοινωνική προσφορά του ιδρύματος στον τόπο μας. Επεσήμανε την έντονη επιδίωξη του Ομίλου στη συνέχιση της συνεργασίας που άρχισε πριν από 6 χρόνια στον τομέα της αθλητικής ιστιοπλοΐας προς όφελος των φοιτητών μας. Προς τούτο, θα εξακολουθήσει την διάθεση του εκπαιδευτικού του σκάφους καθώς και την εκπαίδευση της ομάδας ιστιοπλοΐας του Πολυτεχνείου.
Ο πρύτανης από την πλευρά του εξέφρασε την εκτίμησή του για το αθλητικό έργο που επιτελεί ο Ν.Ο. Χανίων, καθώς και τις ευχαριστίες του για την συμβολή του Ομίλου στην διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στους φοιτητές. Τέλος, εξέφρασε την βούλησή του για συνέχισης της συνεργασίας με τον Ν.Ο.Χ. στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Πολυτεχνείου.