Πρωταγωνίστρια της υπόθεσης μια 58χρονη Πολωνή που επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Ηράκλειο στη χώρα της, αλλά δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της. 

Η Danuta Kawa ήταν για ένα μήνα με την κόρη της Ανέτα Σεπιετόφσκα στην Αθήνα προκειμένου να τη βοηθήσει επιβλέποντας τα δύο ανήλικα παιδιά της (11 και 13 ετών αντίστοιχα), λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας. 

Η επιστροφή της 58χρονης γυναίκας στην Πολωνία, αποφασίστηκε να γίνει με πτήση τσάρτερ από το Ηράκλειο, καθώς το κόστος ήταν πολύ μικρότερο σε σχέση με τις πτήσεις από το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Η 58χρονη ήρθε στο Ηράκλειο με το πλοίο συνοδευόμενη από τον οικογενειακό φίλο Αρτούρο Κέλσερ με τον οποίο και κατευθυνθήκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, προκειμένου να ταξιδέψει για την πόλη Βρότσλαφ, που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής της, το Τάρνεφ, κοντά στην Κρακοβία.

Ο Κέσλερ “τσέκαρε” το εισιτήριο της γυναίκας περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου, αλλά επειδή αισθάνθηκε μια αδιαθεσία της είπε να περιμένει για 15 λεπτά μέχρι να πάει στην τουαλέτα. Όταν επέστρεψε δεν τη βρήκε στο σημείο που την είχε αφήσει, σ’ ένα καφέ του αεροδρομίου. 

Η γυναίκα δεν είχε μαζί της ούτε την κάρτα επιβίβασης, ούτε χρήματα, τα οποία είχε στην κατοχή του ο συνοδός της. Έφυγε μόνο μ’ ένα σακβουαγιάζ. Η κόρη της, Ανέτα, έφυγε το ίδιο βράδυ για την Πολωνία και από το αεροδρόμιο τής επιβεβαίωσαν ότι ήταν αδύνατο να έχει ταξιδέψει η μητέρα της, η οποία σημειωτέον δεν είχε μπει άλλη φορά σε αεροπλάνο. 

Όπως δήλωσε η κόρη της αγνοούμενης στην εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”, ζήτησε από την αστυνομία του αεροδρομίου Ηρακλείου αν μπορεί να ελεγχθεί το βίντεο της επιβίβασης των επιβατών στη συγκεκριμένη πτήση, αλλά της είπαν ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο. Η κόρη της εξαφανισθείσας απευθύνει έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για τη μητέρα της να επικοινωνήσει μαζί της στο τηλέφωνο 6941488748 ή στο τηλέφωνο του Αρτούρο Κέσλερ 6907470194. 

Εφημερίδα Πατρίς