Ζεσταίνει τις μηχανές της η εκπαιδευτική συνδικαλιστική κοινότητα της Κρήτης με αφορμή τα εκατοντάδες κενά που έχουν καταγραφεί στις σχολικές μονάδες του νησιού κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία χτύπησε με το…. αριστερό και παρά τις τοποθετήσεις αναπλωρωτών εκπαιδευτικών από το υπουργείο παιδείας το σκηνικό προβληματισμού δεν φαίνεται να αλλάζει.

Η παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν σήμερα εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης στο Ηράκλειο είναι μόνο η αρχή καθώς οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Οκτώβρης θα είναι ένας μήνας… ζεστός, με τους δασκάλους και τους καθηγητές να εμφανίζονται έτοιμοι να καταστήσουν σαφές στην ηγεσία του υπουργείου ότι η υποστελέχωση σχολικών μονάδων έχει επηρεάσει και φέτος αρνητικά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική κοινότητα τα κενά μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Κρήτη αγγίζουν τα 1321. Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο οι ελλείψεις σε ειδικότητες ξεπερνούν τις 230 και στο Ρέθυμνο τις 100, ενώ το ίδιο σκηνικό έχει διαμορφωθεί και στα Χανιά με τα κενά στους δασκάλους να φθάνουν τα 46 και σε νηπιαγωγούς τα 28. Κλίμα αναβρασμού και στις τάξεις των εκπαιδευτικών του Λασιθίου όπου τα κενά μόνο σε ειδικότητες αγγίζουν τα 75.

Όπως επισημαίνει στο flashnews.gr ο Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ Κρήτης Δημήτρης Δερμίτζάκης, αν το υπουργείο Παιδείας είχε προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού η εικόνα στα σχολεία θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Νίκος Παναγιωτόπουλος
flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook