Ευκαιρίες υψηλών αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα βλέπει η Pimco, ο μεγαλύτερος επενδυτικός όμιλος διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως, και για τον λόγο αυτό τοποθέτησε στο τρίμηνο Απριλίου- Ιουνίου 2014 περίπου 727 εκατ. δολάρια σε ελληνικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια.

Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Total Return Fund της Pimco για τις τοποθετήσεις του επενδυτικού κεφαλαίου στο δεύτερο τρίμηνο 2014, από την οποία προκύπτει ότι προχώρησε σε ρευστοποίηση σχεδόν όλων των τοποθετήσεων σε αμερικανικά χρεόγραφα και τοποθετήθηκε σε τίτλους της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Μεξικό και της Βραζιλίας.

Είναι ενδεικτικό ότι στο δεύτερο τρίμηνο του έτους το Total Return Fund της Pimco αύξησε τις τοποθετήσεις του σε ευρωπαϊκούς κρατικούς τίτλους κατά 50% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο.

Η συνολική του επένδυση σε ελληνικά ομόλογα αυξήθηκε κατά 121 εκατ. δολάρια, ενώ μέσω ενός ειδικού επενδυτικού κεφαλαίου διαχείρισης ρευστότητας που τοποθετείται σε βραχυπρόθεσμους τίτλους απέκτησε και έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 606 εκατ. δολαρίων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στις αρχές Ιανουαρίου o Mάιλς Μπράντσο, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και μάνατζερ της Pimco, εξέφραζε δημοσίως την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα ήταν σε θέση το 2014 να αντλήσει χρήματα από τις διεθνείς αγορές.

Ωστόσο, στο 8μηνο που μεσολάβησε η Ελλάδα εξήλθε τρεις φορές στις διεθνείς αγορές αντλώντας συνολικά 6,1 δισ. ευρώ μέσω 3ετών και 5ετών ομολόγων, ενώ η βελτίωση των συνθηκών στην ελληνική αγορά ομολόγων οδήγησε και την Pimco να τοποθετηθεί στα ελληνικά χρεόγραφα.

in.gr/ Θανάσης Κουκάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook