Την επιστροφή της χώρας στο διεθνές προσκήνιο των αθλητικών διοργανώσεων σηματοδότησε η συνέντευξη Τύπου στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αφορμή την διοργάνωση της Α΄κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, στη χώρα μας.

Η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ομοσπονδία παρουσίασαν σήμερα το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, που θα φιλοξενηθεί στο νησί 20-21 Ιουνίου του 2015 και θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθεια σπουδαίων αθλητών.

«Μετά από πολλά χρόνια απουσίας επιστρέφουμε με την διοργάνωση αυτή στο προσκήνιο του Παγκόσμιου Στίβου. Πρόκειται για μια αθλητική επιτυχία η ανάληψη των αγώνων, μια επιτυχία που δεν θα μπορούσε να είχε έρθει αν δεν υπήρχε η εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στο ΣΕΓΑΣ και στους θεσμικούς μας εταίρους σε αυτή την προσπάθεια τη Περιφέρεια Κρήτης και το δήμο Ηρακλείου. Ευχαριστώ τα στελέχη της Περιφέρειας, του δήμου Ηρακλείου, ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Βαρδαβά, τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ στη Κρήτη, και όλους τους φορείς που εμπλέκονται με τη διοργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε:

«Η διεξαγωγή των αγώνων θα ενισχύσει τη διάθεση των νέων να έρθουν πιο κοντά στο στίβο, και γενικότερα στον αθλητισμό. Θα ενισχύσει επίσης το εθελοντικό κίνημα σε σχέση με τον αθλητισμό και θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το «Run Greece», το μεγάλο δρομικό, μαζικής συμμετοχής, γεγονός στο Ηράκλειο στις 26 Απριλίου, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για να προωθήσουμε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων . Οι αγώνες θα συνεισφέρουν σημαντικά ως αναπτυξιακό γεγονός στη Κρήτη, καθώς 1100 περίπου αθλητές και συνοδοί θα βρίσκονται στο νησί για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες. Επίσης μέσα από τους αγώνες αυτούς θα προβληθεί μια ακόμα διάσταση του Ηρακλείου, της Κρήτης.

Εκτός από την ιστορία, τον πολιτισμό, το μοναδικό περιβάλλον, τη φιλοξενία, το νησί διαθέτει και τις αθλητικές υποδομές έτσι ώστε μια αθλητική ομάδα, ένα σωματείο, ακόμα και μεμονωμένοι αθλητές να επιλέξουν τη Κρήτη για την αθλητική τους προετοιμασία. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει μέσα από τη διοργάνωση των αγώνων να το κερδίσουμε. Το Ηράκλειο η Κρήτη, ως τόπος κορυφαίου αθλητικού τουριστικού προορισμού».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης αφού ευχαρίστησε τον ΣΕΓΑΣ, τον πρόεδρο Κώστα Παναγόπουλο, τους συνεργάτες του, τους συνδιοργανωτές, τα αθλητικά σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις και φορείς, επεσήμανε ότι το Ηράκλειο και η Κρήτη μπορεί να γίνουν αθλητικός τουριστικός προορισμός. «Έχουμε το 2015 δυο σπουδαία αθλητικά γεγονότα το «Run Greece» τον Απρίλιο, και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Στίβου τον Ιούνιο. Μπορούμε, έχουμε τις δυνατότητες να κάνουμε το Ηράκλειο αθλητικό τουριστικό προορισμό. Το «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στίβου» και το «Run Greece» μας δίνουν την δυνατότητα για την ανάληψη και διοργάνωση και άλλων αθλητικών γεγονότων με διεθνή ακτινοβολία».

Από την πλευρά του ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Αντίπας Σηφάκης αρμόδιος για θέματα επιχειρηματικότητας-εμπορίου και καινοτομίας, εξέφρασε την χαρά του για την διεξαγωγή του σημαντικού διεθνούς αθλητικού γεγονότος στη Κρήτη, επισημαίνοντας ότι «θα συμβάλλει στη περαιτέρω ανάπτυξη και προβολή του νησιού στο εξωτερικό και για αυτό το λόγο θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την επιτυχία των αγώνων».

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός αφού εξέφρασε την χαρά του για την διοργάνωση των αγώνων στη Κρήτη, στο Ηράκλειο, με την συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του ΣΕΓΑΣ επεσήμανε: «Τον Ιούνιο του 2015 θα είμαστε πανέτοιμοι για την διεξαγωγή των σπουδαίων αυτών αγώνων που έχουν υψηλές προδιαγραφές. Η προβολή τις Κρήτης και της χώρας μας τις ημέρες αυτές θα είναι παγκόσμια, καθώς οι αγώνες θα αναμεταδίδονται και ζωντανά από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα. Καλούμε τον κόσμο τις ημέρες αυτές να συμμετέχει και να γεμίσει το Παγκρήτιο Στάδιο».

Στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής (12/9) στην Περιφέρεια παραβρέθηκαν επίσης: ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς, το μέλος της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο διευθυντής αγώνων της ομοσπονδίας Ανδρέας Γκόγκας, ο τεχνικός ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, ο γ.γ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Χριστόφορος Ανδρουλιδάκης και ο πρόεδρος των κριτών Μανόλης Τζενάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook