Ελληνικό και μάλιστα Κρητικό χρώμα είχε φέτος ή 7η διοργάνωση των \” MARE NOSTRUM AWARDS \” που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Ρώμης στην Ιταλία.

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι κατάφεραν να κερδίσουν τα 4 απ τα 5 βραβεία που δόθηκαν για το 2014,αφήνοντας χωρίς διάκριση τις υπόλοιπες συμμετοχές των λοιπών Μεσογειακών χωρών.

Το ένα από τα βραβεία κέρδισε ένας δικός μας άνθρωπος.

Ο λόγος για τον δ/ντη του flashnews στην Ανατολική Κρήτη, τον δημοσιογράφο Κώστα Συλιγάρδο με το Ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε τον Μάιο από την τηλεόραση Creta και αναρτήθηκε στην σελίδα του flashnews.gr

\"\"

Οι συμμετοχές και φέτος ήταν αρκετές και απ όλες τις χώρες της Μεσογείου που μπορούσαν να πάρουν μέρος, ενώ και η επιτροπή αξιολόγησης είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο μέχρι να καταλήξει στις καλύτερες εργασίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τους διοργανωτές, παρουσία του ίδιου του προέδρου του Ομίλου,Εμμ.Γκριμάλντι,της οικογένειας του,πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων,και δημοσιογράφων από διάφορες χώρες.

Την λαμπερή εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός δημοσιογράφος της Ιταλικής τηλεόρασης RAI Massimo Giletti.

\"\"
Με την μέχρι πρόσφατα Ιταλίδα Γερουσιαστή και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Απονομής των Βραβείων

\"\"

\"\"
O Κώστας Συλιγάρδος με τον Πωλ Κυπριανού

\"\"
Ο κύριος ΕΜΜ ΓΚΡΙΜΑΛΝΤΙ με τον δημοσιογράφο της RAI Massimo Giletti

Στον λόγο του, που συγκίνησε τους παρεβρισκόμενους, αμέσως μετά την βράβευση του με το βραβείο MARE NOSTRUM ο Κώστας Συλιγάρδος ανέφερε:

<< Αξιότιμοι κύριοι διοργανωτές,
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της επιτροπής αξιολόγησης,
Αξιότιμα μέλη,
Κυρίες και κύριοι ,

Η διαχρονική αγάπη μου για τη θάλασσα,τα πλοία και τους ανθρώπους τους , που διαχρονικά έπαιξαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη των θαλάσσιων δρόμων με φέρνει σήμερα κοντά σας, μ ένα ντοκυμαντέρ που αποδεικνύει την σπουδαιότητα των θαλάσσιων οδών,αλλά και για ένα ακόμη λόγο.

Σήμερα εδώ στην αιώνια πόλη την Ρώμη αποδεικνύεται ότι οι θαλάσσιοι δρόμοι αποτελούν και μια ακόμη αφορμή.

Να συναντιόμαστε όλοι μαζί, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες που μπορεί να μιλούν διαφορετικές γλώσσες, βρέχονται όμως από την ίδια θάλασσα,την θάλασσα που μας ενώνει και μας ταξιδεύει.
Είμαστε εδώ και μιλάμε γι αυτή την, ο καθένας με το δικό του τρόπο , αγκαλιαζόμαστε , χειροκροτούμε και ονειρευόμαστε το αύριο.
Το αύριο που συνδέεται μ αυτή τη θάλασσα,τα πλοία και τους ανθρώπους τους όπως χιλιετίες τώρα.

Ως απόγονος των Μινωιτών, από ένα τόπο με έντονα συναισθήματα για την φίλη χώρα σας, αισθάνομαι συγκινημένος για την διάκριση αλλά και για την ευκαιρία που μας δόθηκε από τους \”αρχιτέκτονες\” και εμπνευστές των \”MARE NOSTRUM AWARDS\” να παρουσιάσουμε δείγματα της δουλειάς μας που περιλαμβάνει καταγραφές και μαρτυρίες,αλλά και των προσωπικών μας απόψεων.

Μιλώ λοιπόν από αυτό το βήμα στην γλώσσα σας, με ιδιαίτερη συγκίνηση, σε μια χώρα που αγαπώ και επισκέπτομαι συχνά, για να σας πω ενα μεγάλο \”BRAVO\” και να ευχηθώ στην οικογένεια Grimaldi να ειναι καλοτάξιδη σε οτιδήποτε σχεδιάζει .

Ας ειναι καλοτάξιδοι και όλοι όσοι ταξιδεύουν στην θάλασσα για οποιοδήποτε καλό σκοπό.

Αφιερώνω αυτο το βραβείο στον 8χρονο γιο μου Γιώργο,την οικογένεια μου, και στην σύντροφο μου, που με ακολούθησε σήμερα ως εδώ στην Ρώμη, όπως συνηθίζει να κανει και στα μικρά και μεγάλα ταξίδια της ζωής μου τα τελευταία χρόνια.

Πολλά συγχαρητήρια και για την αποψινή άψογη διοργάνωση σας, και πολλές ευχαριστίες για μια ακόμη φορά για την τιμή που μου κάνατε να επιλεγώ ως ένας απ τους νικητές-βραβευθέντες.>>

Στη Κρήτη το συνέδριο για τους θαλάσσιους δρόμους του ομίλου Γκριμάλντι

Η βραδιά έκρυβε και είδηση όμως για την Ελλάδα και την Κρήτη, αφού το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιεί ο όμιλος Γκριμάλντι θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας και συγκεκριμένα στην Κρήτη και την Ελούντα 2-5 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια επιλογή του ίδιου του κυρίου Γκριμάλντι όπως μάθαμε,που αγαπά ιδιαίτερα τον τόπο μας αλλά και των στενών συνεργατών του που επίσης πιστεύουν στην Ελλάδα στην δεσπόζουσα θέση της,αλλά και τις δια θαλάσσης μεταφορές της.

Εκεί, σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της διεθνούς Ναυτιλίας και όχι μόνο, θα δώσουν το παρόν συνεχίζοντας την συζήτηση που θέλει τις θαλάσσιες αρτηρίες να είναι η πιο σωστή,οικονομική,αποτελεσματική και περιβαλλοντικά ορθή λύση μεταφορών,προάγοντας παράλληλα το εμπόριο και τον πολιτισμό,καθώς και το σμίξιμο των λαών της Μεσογείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook