Το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του κ. Κωνσταντίνο Μπροκαλάκη και το μέλος της Λιμενικής Επιτροπής κ. Γιάννη Γελασάκη, συμμετέχει με δικό του περίπτερο στη διεθνή έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Med 2014 που πραγματοποιείται από 16-18 Σεπτεμβρίου 2014 στην Βαρκελώνη, προβάλλοντας το Λιμένα της Σούδας και τα Χανιά ως προορισμό κρουαζιέρας.

Η διεθνής έκθεση Seatrade Med, αποτελεί το ετήσιο εκθεσιακό γεγονός για τον τουρισμό κρουαζιέρας της Ευρώπης και της Μεσογείου και συμμετέχουν όλα τα μεγάλα και σημαντικά λιμάνια-προορισμοί, καθώς επίσης και οι μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων.

Το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων είναι μέλος του Οργανισμού MedCruise που εκπροσωπεί τα κυριότερα λιμάνια κρουαζιέρας της Ευρώπης και της Μεσογείου και συμμετέχει στον ειδικό εκθεσιακό χώρο του οργανισμού (MedCruise Pavilion) με καλαίσθητο περίπτερο κάτω από την γεωγραφική ενότητα της Κρήτης. Στο περίπτερο λειτουργεί τεχνολογικά προηγμένο διαδραστικό σύστημα ηλεκτρονικής τουριστικής προβολής της Κρήτης που έχει αναπτυχθεί από το Ι.Τ.Ε. (Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας) και το οποίο ήδη λειτουργεί στο σταθμό επιβατών κρουαζιέρας στο Λιμένα της Σούδας.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης έχουν προγραμματισθεί και πραγματοποιούνται κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως, στα οποία γίνεται παρουσίαση των παρεχομένων υπηρεσιών στο Λιμένα της Σούδας, ιδιαίτερα σε θέματα διαχείρισης επιβατών και ασφάλειας του λιμένα, των προγραμματισμένων για το επόμενο διάστημα παρεμβάσεων και βελτιώσεων στο Λιμένα, καθώς και παρουσίαση του προορισμού των Χανίων.

Στόχος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων από την συμμετοχή στην επαγγελματική αυτή διεθνή έκθεση για τον τουρισμό κρουαζιέρας, είναι η καθιέρωση του Λιμένα της Σούδας και του τουριστικού προορισμού των Χανίων στις βασικές επιλογές των διεθνών εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων, η προσέλκυση νέων εταιρειών κρουαζιέρας στα Χανιά και η αξιοποίηση αυτής της δυναμικά ανερχόμενης μορφής τουρισμού για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μας.

Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης, το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων διά του Προέδρου του θα συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Medcruise, όπου μεταξύ των άλλων θα γίνει και η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook