Την προσωρινή κράτηση του 24χρονου και του 27χρονου που συνελήφθησαν για τα αιματηρά επεισόδια της Κυριακής στον αγώνα Ηροδότου - Εθνικού, αποφάσισαν Εισαγγελέας και Ανακρίτρια Ηρακλείου.

Για τον 22χρονο, αποφάσισαννα αφεθεί ελεύθερος με τους εξής περιοριστικούς όρους.

Την καταβολή χρηματικής εγγύησης 2.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου απο την χώρα και κάθε φορά που θα έχει ποδοσφαιρικό αγώνα ο Ηρόδοτος, ο 22χρονος είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται σε Αστυνομικό Τμήμα.

Νωρίτερα και στην διάρκεια της απολογίας τους ενώπιον της ανακρίτριας και οι τρείς συλληφθέντες, παραδέχτηκαν πως ήταν στην κερκίδα όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια, αλλά αρνήθηκαν πως συμμετείχαν σε αυτά και ειδικά πως χτύπησαν τον 46χρονο Κωνσταντίνο Κατσούλη.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Επιπλέον στον 24χρονο ασκήθηκε και δίωξη για παράνομη οπλοφορία καθώς στην κατοχή του βρέθηκε με σιδηρογροθιά. 

Να σημειωθεί πως σήμερα παρουσιάστηκε και ο 32χρονος τον οποίο αναζητούσε η αστυνομία για συμμετοχή στα επεισόδια. 

Συνοδευόμενος απο τον δικηγόρο του, ο 32χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο μεταξύ κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 46χρονου Κωνσταντίνου Κατσούλη, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως χθες μετά την αγγειογραφία που έγινε στον 46χρονο, προέκυψε ότι δεν υπήρξε ρήξη ανευρύσματος και η εσωτερική αιμορραγία στον εγκέφαλό του πρέπει να προήλθε απο χτύπημα (δείτε εδώ).