Την αναβολή της πρεμιέρας αποφάσισαν τα σωματεία της Football League.
Σύμφωνα με το a-sports.gr το Δ.Σ. της Football League αποφάσισε την αναβολή της σέντρας του πρωταθλήματος, που ήταν προγραμματισμένη για το σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου.
Το σχετικό άρθρο αναφέρει επίσης: 
«Κίνηση απελπισίας… Την καθυστέρηση της έναρξης της Β’ Εθνικής αποφάσισαν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Έτσι, η προγραμματισμένη για το σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου πρεμιέρα του πρωταθλήματος αναβάλλεται ή μετατίθεται (αν προτιμάτε)!
Όλα αυτά προέκυψαν από το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής στη συνεδρίαση της Τετάρτης (17/9) με το αιτιολογικό τις δραματικές μειώσεις στα χορηγικά προγράμματα (κυρίως του ΟΠΑΠ), τα οποία «στραγγαλίζουν» οικονομικά της ΠΑΕ της Β’ Εθνικής.»
Η επίσημη ανακοίνωσε της διοργανώτριας αρχής (17:23):

«Το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE αποφάσισε όπως μετατεθεί η έναρξη του Πρωταθλήματος επ’ αόριστο, λόγω ύπαρξης σοβαρών οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων.

Το Δ.Σ. εξέλεξε ομόφωνα επιτροπή αποτελούμενη  από τους κ.κ. Σ. Καλογιάννη, Π. Μονεμβασιώτη, Α. Κούγια, Χ. Μέγκλα και Γ. Στούπα . Τον κ. Καλογιάννη σε περίπτωση κωλύματος αναπληρώνει ο. κ. Κ. Παπαδόπουλος.
Τον  συντονισμό της παραπάνω επιτροπής θα ασκεί ο Νομικός Σύμβουλος κ. Α. Βουγίδης.
 
Η Επιτροπή θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά , τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Α. Τσίπρα και τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στον Ελληνικό Κοινοβούλιο ζητώντας τους να παρέμβουν για την επίλυση των ως άνω θεμάτων.
Επίσης για τον ίδιο λόγο η επιτροπή θα ζητήσει συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού  και Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό, την ΟΠΑΠ ΑΕ, την ΕΠΟ, τη SUPER LEAGUE ΚΑΙ τους κ.κ. Ευαγγ.  Μαρινάκη, Ι. Αλαφούζο, Ι. Σαββίδη και Δ. Μελισσανίδη.»   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook