Το μέτρο της απευθείας κατάσχεσης των εισπράξεων απο την ταμειακή μηχανή, ετοιμάζεται να εφαρμοστεί και στα Χανιά, όπως προκύπτει και απο σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέτρο, δικαστικός επιμελητής συνοδεία αστυνομικού θα μπορεί να πηγαίνει σε επιχείρηση η οποία έχει οφειλές και να κατάσχει ότι ποσά βρίσκει στο ταμείο της.

Με απλά λόγια, ο επιμελητής θα ζητά απο τον καταστηματάρχη να πληρώσει αυτά που οφείλει στο Δημόσιο. Απο την στιγμή πως αυτός θα του πει πως δεν έχει, τότε ο δικαστικός θα έχει το δικαίωμα να του ζητά να ανοίξει την ταμειακή μηχανή και να κατάσχει ότι χρήματα βρεί.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων αναφέρονται τα εξής:

"Ο Εμπορικός σύλλογος Χανίων συμμετείχε μαζί με άλλα 27 σωματεία και συλλόγους στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Έφορο Χανίων την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου. 

Ο κύριος σκοπός της διαμαρτυρίας αυτής ήταν οι απαράδεκτοι τρόποι τρομοκράτησης των συναδέλφων για την είσπραξη των οφειλομένων τους προς το κράτος που αφενός δυσχεραίνουν την προσπάθεια για διάσωση των επιχειρήσεων τους και αφετέρου τους οδηγούν στην απώλεια και των τελευταίων ακινήτων τους, στην διαπόμπευση, στην απελπισία και φυσικά στον εμπορικό θάνατο τους.

Δυστυχώς και όπως πληροφορηθήκαμε εκεί, το κράτος όχι μόνον δεν σχεδιάζει να χαλαρώσει τις μεθόδους αυτές αλλά αντιθέτως το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπει σε εφαρμογή μια νέα μέθοδος τρομοκράτησης με τον δικαστικό επιμελητή-συνοδεία αστυνομικού οργανου- να πηγαίνει πάνω από το ταμείο της επιχείρησης και να κατάσχει την είσπραξη της ημέρας.

Κύριοι κυβερνούντες και κρατικοί λειτουργοί, ο εμπορικός κόσμος ποτέ δεν αρνήθηκε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του- που στο μεγαλύτερο μέρος τους δημιουργήθηκαν στην περίοδο της κρίσης- ζητάμε όμως να μας δώσετε τον τρόπο να πληρώσουμε μέσα από βατές ρυθμίσεις και διακανονισμούς και σας καλούμε όχι μόνο να μην προχωρήσετε σε αυτή την νέα μέθοδο κατάσχεσης αλλά να ανακαλέσετε άμεσα την προσωποκράτηση, τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών και φυσικά να μην προχωρήσετε σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας όπως σχεδιάζεται για το 2015.

Σε κάθε περίπτωση θα βρείτε τον εμπορικό κόσμο των Χανίων απέναντι σας και καλούμε όποιον συνάδελφο υποστεί την νέα μέθοδο της «επίσκεψης» δικαστικού επιμελητή με σκοπό της κατάσχεση της είσπραξεως του, να επικοινωνήσει άμεσα με τον Ε.Σ.Χ. στο 2821043028"