Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου των \”Ανεξάρτητων Ελλήνων\”  Κώστας Δαμαβολίτης, όπου συνεχάρη τον κ. Αρναουτάκη για την επανεκλογή του. Συζήτησε μαζί του για θέματα της Περιφέρειας με πρώτο την υλοποίηση των μεγάλων έργων όπως ο Β.Ο.Α.Κ. και τις δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω μείωσης της χρηματοδότησης. Επιπλέον τόνισε την επικινδυνότητα στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στο σημείο του Αρκαλοχωρίου, όπου κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση των αρμόδιων φορέων.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η νέα γεωπολιτική θέση που αποκτά η Κρήτη στην Ανατολική Μεσόγειο, λόγω των πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, καθώς και οι προσπάθειες ένταξης μνημείων της Κρήτης στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 
Ο κ. Δαμαβολίτης ενημέρωσε για τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρουν τόσο οι ιχθυοκαλλιέργειες σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, όσο και η χρήση του ζεόλιθου. Σε εκείνο το σημείο ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε την πρόθεσή του για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος «σβησίματος» κατσίγαρου, με τη χρήση ζεόλιθου. Τέλος έγινε αναφορά στις αναξιοποίητες δημόσιες εκτάσεις που πρόκειται να τεθούν σε διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ και στο ρόλο που μπορούν να παίξουν οι τοπικές αρχές παρουσιάζοντας από κοινού ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook