Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμενε αυτές τις ημέρες αρκετούς συνταξιούχους ανά την χώρα, οι οποίοι λαμβάνουν τις συντάξεις τους μέσω τραπεζών με "κρατική" φυσιογνωμία.

Όπως αναφέρουν στο protothema.gr δικαιούχοι από την Λακωνία, την Άρτα και την Ημαθία, στα καταστήματα τραπεζών της περιφέρειας η έλλειψη ρευστού είναι τέτοια που αντί της συνηθισμένης εξ ολοκλήρου καταβολής κατά τη χτεσινή ημέρα, οι υπάλληλοι τους έδωσαν μόνο τμήμα της και τους ζήτησαν να περάσουν και πάλι σήμερα από τα καταστήματα για να εξοφληθούν.

Επικαλέστηκαν δε την έλλειψη ρευστότητας λόγω των σημαντικών αναλήψεων που είχαν χαρακτηρίσει τις προηγούμενες ημέρες.

Θυμίζουμε εδώ ότι, στον απόηχο της, περίφημης πλέον, δήλωσης περί επιστροφής της δραχμής, στην οποία είχε προβεί την προηγούμενη Τετάρτη η Επίτροπος Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη, την Πέμπτη και την Παρασκευή εκτιμάται ότι καταθέτες σήκωσαν περί τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τις τράπεζες.

Στέλεχος τράπεζας, για κατάστημα της οποίας υπάρχουν αναφορές στο protothema.gr, όταν ρωτήθηκε σχετικά, επιφυλάχθηκε να απαντήσει, επικαλούμενο το ότι ενδέχεται το όποιο πρόβλημα να αποτλεί συγκυριακό γεγονός.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι αρκετά μικρά καταστήματα τραπεζών στην περιφέρεια είναι πιθανό να χαρακτηρίζονται από παροδική έλλειψη ρευστότητας.