Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγραφές για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Ηράκλειο. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελεί την μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη πρώτων βοηθειών και διάσωσης στην Ελλάδα. Η εκπαίδευση έχει διάρκεια 500 ωρών (Θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, Υγειονομικές και Διασωστικές καλύψεις, Πρακτική στο Νοσοκομείο) και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 20.00.

Τα αντικείμενα εκπαίδευσης είναι η βασική και προχωρημένη παροχή Πρώτων Βοηθειών, οι Βασικές Αρχές Διάσωσης και η Αντιμετώπιση και Διαχείριση Καταστροφών. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και έπειτα από εξετάσεις ο δόκιμος Σαμαρείτης – Διασώστης είναι έτοιμος να παρέχει τις υπηρεσίες του οι οποίες σε περίοδο ηρεμίας αφορούν την υγειονομική κάλυψη αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, την ενημέρωση και εκπαίδευση πολιτών και υπηρεσιών σε ζητήματα πρώτων βοηθειών και διαχείρισης κινδύνου και κρίσεων και σε πολλές άλλες δράσεις που αποσκοπούν στην βελτίωση της ετοιμότητας του γενικού πληθυσμού σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ενταγμένο στον σχεδιασμό εκτάκτου ανάγκης. Το Τμήμα εκπαίδευσης της Διεύθυνσης του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει πιστοποιηθεί με ISO 9001:2008 για την παροχή ποιότητας της εκπαίδευσης και λειτουργίας του.

Εγγραφές νέων εθελοντών για την εκπαιδευτική σειρά 2014 – 2015 θα γίνονται δεκτές μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2014 μέσω της ιστοσελίδας www.samarites.gr πατώντας στο μπάνερ ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ. Αναλυτικές πληροφορίες, υπάρχουν στο www.samarites.gr ενώ για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

Τα γραφεία μας στο Ηράκλειο βρίσκονται στην οδό Ρούσσου Χούρδου 7, επάνω από το κεντρικό ταχυδρομείο στην πλατεία Δασκαλογιάννη (ώρες λειτουργίας: 19.00 – 22.00 Δευτέρα έως Παρασκευή) τηλ. 2810-225094 και 6974-813851.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook