«Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΗΧΩΡΙΔΗ», για το Ακαδημαικό έτος 2013-2014, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στο Σπίτι του Πολιτισμού , στο Ρέθυμνο (Παλιά Πόλη). 
Η απονομή του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί από την Αναπληρώτρια Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγήτρια Ελένη Παπαδάκη στην Καθηγήτρια και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης, Ευφημία Τάφα. 
Στα πλαίσια της τελετής η τιμώμενη θα δώσει διάλεξη με τίτλο: « Η εκπαίδευση των παιδιών της προσχολικής ηλικίας στη σύγχρονη πολυπολιτισμική κοινωνία».
Η κα Σουζάνα Παπαδοπούλου Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης θα αναφερθεί στον «Στέλιο Πηχωρίδη και στο Βραβείο Πηχωρίδη». Το βραβείο θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης το έτος 1999 προς τιμήν του καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος Στέλιου Πηχωρίδη που χάθηκε πρόωρα και ο οποίος εκπροσώπησε, με υποδειγματικό τρόπο, την έννοια του πανεπιστημιακού δασκάλου. Σκοπός του βραβείου είναι να υπογραμμίσει την έμφαση που οφείλει να αποδίδει στην πανεπιστημιακή διδασκαλία κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο και να επιβραβεύει ταυτόχρονα εκείνα από τα μέλη του που υπηρετούν αυτό το ιδανικό με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση. 
Επίσης, την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών Οργάνων «Creta Brass». 
Bιογραφικό Σημείωμα της Τιμώμενης:
H Ευφημία Τάφα είναι Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Kρήτης. Mε υποτροφία του ΙΚΥ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία, Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, όπου απέκτησε πτυχίο Master’s και Διδακτορικό δίπλωμα. Δίδαξε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στη Σ.Ε.Λ.Δ.Ε., στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δ.Ε. και στα Π.Ε.Κ. Διετέλεσε Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Από το 1995 εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών οργανώσεων. Διετέλεσε γραμματέας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προσχολικής Αγωγής (Επιτροπή Ελλάδας) και της Federation of European Literacy Associations, είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γλώσσας και Γραμματισμού και διευθύντρια έκδοσης του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού ανοικτής πρόσβασης Προσχολική και Σχολική Εκπαίδευση. Πολλές μελέτες της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει τα βιβλία: Ανάγνωση και Γραφή στην Προσχολική Εκπαίδευση, Ανάγνωση και Γραφή στα Προγράμματα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κριτήριο Αξιολόγησης των Γνώσεων για τον Γραπτό Λόγο, Τεστ Ανίχνευσης της Αναγνωστικής Ικανότητας και έχει επιμεληθεί τα βιβλία: Συνεκπαίδευση παιδιών με και χωρίς προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς, Γλώσσα και Γραμματισμός στη Νέα Χιλιετία (με Π. Παπούλια-Τζελέπη) και Αναδυόμενος Γραμματισμός: Έρευνα και Εφαρμογές (με Γ. Μανωλίτση).»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook