«Λάβρος» κατά του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος, ωστόσο, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει με νόημα πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει διαφορετικό ήθος.

«Το κωλοκόμμα που λεγόταν και συνεχίζει να λέγεται ΠΑΣΟΚ έχει διαβρώσει τόσο πολύ, με αυτόν τον ποπουλισμό του ότι «όλοι θα διοριστούμε, με κάθε μέσο και τρόπο και κάθε πλαστογραφία», όλες τις πολιτικές συμπεριφορές όλων των κομμάτων: από τη Ν.Δ. έως τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς… 20 χρόνια ήταν το ΠΑΣΟΚ, αν δεν είναι υπεύθυνο αυτό, ποιος είναι; Το ΠΑΣΟΚ το καλλιέργησε αυτό. Ήταν μια νοοτροπία που ξεκίνησε από το ΤΤ, με μια ισοπέδωση. Όλα μαζί μπήκαν, πρόβατα και ερίφια μαζί, κατέκλυσαν τους δημόσιους μηχανισμούς και είχαμε το πιο φαύλο κομματικό κράτος» τόνισε ο Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα Fm» και πρόσθεσε: «Δεν δαιμονοποιώ το ΠΑΣΟΚ, αλλά επί ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η διαφθορά. Και το κλειδί σε όλη την κουβέντα που κάνουμε είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν φέρνει διαφορετικό ήθος. Απλώς υιοθετεί το ήθος των προγενεστέρων.»

Σε ότι αφορά την συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις σχέσεις Νέας Δημοκρατίας και Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή σημείωσε: «Η δολοφονία αυτή ήταν ορόσημο, κυρίως για το πώς φερόταν η Χρυσή Αυγή πριν τη δολοφονία και πώς φέρεται μετά: η αναδίπλωση, η θυματοποίηση κτλ. Αν δεν είχε συμβεί η δολοφονία Φύσσα, προφανώς δεν θα είχαν συμβεί και αυτά. Με εντολές Μπαλτάκου ψήφιζε η Χρυσή Αυγή, λέει (η εφημερίδα) και δείχνει τα μηνύματα στο κινητό ενός επιστημονικού συμβούλου του Κασιδιάρη, που έστελνε ο Μπαλτάκος. Όπου πραγματικά, τους έλεγε τι να κάνουν στις ψηφοφορίες και τους επιβράβευε και στους τσαμπουκάδες. Διγλωσσία, λοιπόν, της Ν.Δ., από τη μία να τους καταγγέλλει και από την άλλη να τους χρησιμοποιεί ως υπαλλήλους, ως σκυλάκια της! Ήταν ή δεν ήταν γραμματέας της κυβέρνησης (ο Μπαλτάκος);

Αν το έκανε ερήμην του Σαμαρά, το θεωρώ απίθανο έως εντελώς απίθανο. Δύο εναλλακτικές είχε, μετά το σουτάρισμα από την κυβέρνηση, που δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα μετά από ό,τι έγινε: είτε να πάει να κλειστεί σπίτι του μέχρι να στεγνώσουν τα δάκρυά του είτε να κάνει αυτό που έκανε, να πει δηλαδή ότι είναι ο σύνδεσμος με τη δεξιά, τη λαϊκή ακροδεξιά, την οποία δεν έπρεπε να χάσει (η Ν.Δ.) και έπρεπε να την επαναπατρίσει. Αυτό που έκανε δηλαδή και όταν ήταν γραμματέας. Αυτή η διατύπωση λοιπόν, δύο τινά σημαίνει: είτε ότι ο Μπαλτάκος έδινε οδηγίες στον επιστημονικό σύμβουλο και αυτός τις μετέφερε στον Κασιδιάρη είτε ότι είναι κατασκευασμένο αυτό, χαλκευμένο. Δεν τους ενοχλεί αυτό; Σοβαρολογείτε; Εκ των πραγμάτων, μέχρι να αποδειχθεί το ενάντιο, θεωρώ ότι είναι αυθεντικά αυτά τα SMS. Δεν έβλεπα εγώ τον Μπαλτάκο να έχει διαφορετική ατζέντα από τον Σαμαρά σε θέματα όπως η λαθρομετανάστευση ή το «να ξαναπάρουμε τις πόλεις μας». Είναι ρήσεις Σαμαρά αυτές. Ο Σαμαράς και ο Μπαλτάκος ήταν κ… με βρακί από τη δεκαετία του ΄90, μιλάμε για πολύ στενούς φίλους. Δεν πιστεύω εγώ σε σενάριο προσωπικής ατζέντας σ’ αυτήν την περίπτωση.»

Τέλος για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ανέφερε: «Ο Αλέξης, ο οποίος βρίσκεται τώρα προ των θυρών της πρωθυπουργίας, κάνει αυτό που κάνουν τα μοντέλα. Τα έχεις δει τα μοντέλα;

Που κυκλοφορούν συνέχεια με το λεγόμενο book και λένε «εδώ είμαι στη Μύκονο, εδώ είμαι στα Κουφονήσια, εδώ πήγα στο Μιλάνο, εδώ είμαι στην Αντίπαρο και στο Κουσάντασι, εδώ με βλέπετε προφίλ και εδώ ανφάς» κοκ. Κάθε ηγέτης λοιπόν που σέβεται τον εαυτό του και τις προσδοκίες και επιθυμίες του, φτιάχνει book με τους επώνυμους και εφόσον είναι ηγέτης προφανώς με τους ηγέτες του κόσμου, με τους οποίους προσδοκία του είναι να φωτογραφίζεται δίπλα και να έχει και συζήτηση. Δεν το γελοιοποιώ για να πω ότι δεν έχει μεγάλη σημασία όταν ο Πάπας δέχεται τον ηγέτη του μεγαλύτερου αριστερού κόμματος στην Ευρώπη. Και οι δύο το κάνουν διότι έχουν ίδιον όφελος. Ο Πάπας γιατί αποδεικνύει ότι είναι ανοιχτόμυαλος και δέχεται και αριστερούς ηγέτες και συζητάει μαζί τους και ο Τσίπρας γι’ αυτό στο Twitter τον αποκαλεί «Πάπα των φτωχών». Τον υποδέχεται ως υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις εκλογές της Κομισιόν.»

newsbeast.gr