Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο Κερατσίνι για να τιμήσει τη μνήμη του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα, ενώ σε λίγο θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, εκεί που ο ατυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που πριν από ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του Ρουπακιά.

Η πρόσοψη του μνημείου απεικονίζει τον Φύσσα να τραγουδά στη σκηνή.

\"\"

Στο πίσω μέρος μάλιστα το μνημείο έχει ένα τετράστιχο από τη διασκευή του Φύσσα στο τραγούδι «Σιγά μην κλάψω», του Γιάννη Αγγελάκα: Αναγράφεται συγκεκριμένα: «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία».

Το «παρών» δε θα μπορούσαν να μη δίνουν και οι γονείς του άτυχου Φύσσα. Συγκλονίζει μάλιστα η μητέρα του που φώναξε: «Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου για να ακούσουν τι φάγανε».

Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μνήμης. Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.

\"\"

Στις 16:00 ξεκινά καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό.

Στις 17:00, επίσης, της Παρασκευής, 19 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook