Αποκαλυπτικό είναι το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κάνει λόγο για επαφές του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν περιορίζονταν μόνο στις κουβεντούλες και τα κουτσομπολιά.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και μέσα από μηνύματα που έστελνε στο κινητό τηλέφωνο του Ηλία Κασιδιάρη, αποκαλύπτεται ότι είχε κατορθώσει να υποκινεί τον τρόπο που θα ψήφιζαν οι χρυσαυγίτες βουλευτές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού περνούσε από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και έδινε εντολή στους βουλευτές για το πώς θα ψηφίσουν σε διάφορες ψηφοφορίες, ενώ αρκετές φορές τους επιβράβευε για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους μέσα στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να ανταλλάσσει μηνύματα με στενό συνεργάτη του Ηλία Κασιδιάρη, ονόματι, Ζούμπος. Το πρώτο μήνυμα έχει σταλεί στις 5 Φεβρουαρίου 2013 με το οποίο ο Ζούμπος ειδοποιεί τον Ηλία Κασιδιάρη ότι:

\"197352136210-20140918.jpg\"

«Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος», ο αδελφός δηλαδή του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ενδιαφέρον έχει ένα ακόμα μήνυμα που στάλθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2013 και στο οποίο ο Ζούμπος γράφει στον Κασιδιάρη:

«Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη πρέπει να είμαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου’ πε για Πέμπτη την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του’ πα είμαστε ενήμεροι!».

Τέλος το τρίτο μήνυμα έχει τον ίδιο αποστολέα και αποδέκτη, τον Κασιδιάρης και χρονολογείται στις 17 Μαΐου 2013. Σ’ αυτό αναφέρεται: «Πέρασε Μπαλτάκος και είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συγχαρητήρια αυτά έρχονταν λίγα λεπτά μετά από τους τραμπουκισμούς του Ηλιόπουλου μέσα στη Βουλή που είχε σαν αποτέλεσμα ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να τον απειλήσει ότι θα καλέσει τον φρουρό της Βουλής για να τον βγάλει έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας. 

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook