Την άποψη ότι οι Έλληνες έχουν ανάγκη από μια «ανάσα» στο εισόδημα και να αισθανθούν ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο εξέφρασε πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μιλώντας στην εκδήλωση υπογραφής των δανειακών συμβάσεων ύψους 815 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως ήδη στο 9μηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014 η Ελλάδα έχει υπογράψει χρηματοδοτικές συμβάσεις 1,3 δισ. ευρώ με την ΕΤΕπ, όταν στο σύνολο του 2013 είχε συνομολογήσει χρηματοδοτικές συμβάσεις 1,47 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η Ελλάδα μετά από μια τεράστια προσαρμογή ανακάμπτει και ότι ήδη έχει αποκτήσει από τον Απρίλιο μερική πρόσβαση στις αγορές.«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανάσα στο εισόδημα. Οι Έλληνες να αισθανθούν ότι έχουν λεφτά στο πορτοφόλι , ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται στην αιχμή των μεταρρυθμίσεων διεθνώς κάτι που αποτυπώνεται τα τελευταία χρόνια στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ. Ωστόσο, αναφέρθηκε και στην υποχώρηση των επενδύσεων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, κάτι που ειδικά για τη χώρα μας απέδωσε στο μηδενισμό των επενδύσεων σε ακίνητα.

newsbeast.gr