Με κεντρικό σύνθημα: “Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας” ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2014, διοργανώνοντας για τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”, σειρά εκδηλώσεων. 
Όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18/9/2014, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, οι δράσεις έχουν στόχο να υπενθυμίσουν οτι η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται στα χέρια των πολιτών και οτι οι δρόμοι και οι δημόσιοι χώροι ανήκουν στους ανθρώπους, ενώ αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μουσικές συναυλίες, δρώμενα για μικρά και μεγάλα παιδιά, καθώς και την παρουσίαση του αυτοκινήτου υδρογόνου του Πολυτεχνείου Κρήτης. 
“Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει στις προτεραιότητες μας εξειδικευμένες παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό, την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, τις δημόσιες συγκοινωνίες, το ποδήλατο, τους πεζόδρομους”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι προωθείται από τη δημοτική αρχή ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων με άξονες την ενοποίηση του Δημοτικού Κήπου με το πάρκο “Ειρήνης και Φιλίας”, καθώς επίσης σχεδιάζεται και η περιαστική ανάπλαση με κατασκευή δικτύων πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου από τον Κλαδισό έως το Πάρκο των Αγίων Αποστόλων. 
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί της Δευτέρας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Δ.Ε. Ακρωτηρίου, όπου σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου θα πραγματοποιηθεί μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού, Μανώλης Αδοντάκης, στόχος της δημοτικής αρχής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων είναι η επαναλειτουργία του εν λόγω πάρκου, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με τη σωστή παιδεία μπορεί να αντιμετωπιστεί η αυξητική τάση των τροχαίων ατυχημάτων. 
Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δια βίου Μάθησης, Βαρβάρα Περράκη, επεσήμανε ότι οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από τις 17.00 έως και τις 22.00 στις κεντρικές οδούς της πόλης: Ανδρέα Παπανδρέου (απέναντι από το Ρολόι), Αρχοντάκη και Πλουμιδάκη, με εκδηλώσεις, που θα τονίσουν τη σημασία της “ανάκτησης” του αστικού μας περιβάλλοντος. 
“Για να είμαστε πάντα στου κόσμου το μπαλκόνι και να μπορέσουμε να χαράξουμε και άλλους δρόμους στη ζωή μας διοργανώνουμε για την “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο” σειρά εκδηλώσεων κυρίως στον κεντρικό ιστό της πόλης. Στόχος μας είναι έστω και για λίγες ώρες να δούμε την πόλη μας διαφορετικά”, ανέφερε η κα. Περράκη, καλώντας όλους τους Χανιώτες να δώσουν το παρόν στις δράσεις. 

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και κυρίως τους “Ποδηλάτρεις”, τους Εθελοντές Σαμαρείτες, τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας”, την ΕΛΠΑ, την EXPRESS SERVICE, κ.α. 
Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι στα σημεία, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και το Τμήμα Τροχαίας θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος και η στάθμευση αυτοκινήτων και μηχανών. 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook