Τελευταία ενημέρωση 22.14

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν μετά το τέλος της αντιφασιστικής πορείας απόψε στα Χανιά

Άτομα που φορούσαν στο κεφάλι κράνη που είχαν χωριστεί από τους ειρηνικούς διαδηλωτές, φτάνοντας προς το κέντρο της πόλης προχώρησαν σε υλικές φθορές του ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο τέλος της οδού Τζανακάκη.

Εκείνη την ώρα, δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Ακολούθησε από τους κρανοφορους, ρίψη κομματιών μαρμάρου που είχαν σπάσει από την τράπεζα σύμφωνα, με αποτέλεσμα η αστυνομία στη συνέχεια να κάνει χρήση χημικών.

Οι άγνωστοι κρανοφόροι διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους μετά τη ρίψη των καπνογόνων ενώ η ατμόσφαιρα στο κέντρο των Χανίων έγινε αποπνικτική.

\"\"

\"\"

\"\"

Υλικές φθορές προκλήθηκαν από τους κρανοφόρους όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του Flashnews.gr  κυρίως στο κατάστημα της εθνικής τράπεζας, της οποίας έσπασαν το ΑΤΜ και το μάρμαρο, την κάμερα ασφαλείας, ενώ από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές και σε σταθμευμένο όχημα στο σημείο.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Νωρίτερα…

Η πορεία των διαδηλωτών ήταν ειρηνική πριν θελήσει να την αμαυρώσει ομάδα αγνώστων που δεν είχε σχέση με τον όγκο των πολιτών και των φορέων.

Νωρίτερα οι εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους  πορεία ενάντια στο φασισμό.

Οι διαδηλωτές σε μια δυναμική και μαζική πορεία στάθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Τζανακάκη φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας ηχηρό το μήνυμα ότι ο φασισμός, ο νεοναζισμός και οι εκφραστές τους, δεν έχουν \”καμία θέση\” στα Χανιά, ούτε πουθενά αλλού.

\"\"

\"\"

Ενα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά στο Κερατσίνι, ήταν πολύς ο κόσμος που κατέβηκε στο δρόμο ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα φορέων και συλλόγων.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Πολίτες και φορείς είχαν συγκεντρωθεί από τις 19.30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

\"\"

\"\"

\"\"

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook