Ο Σέβ. Μητροπολιτης Κισαμου & Σελινου κ Αμφιλοχιος, ευρισκομενος σε υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα για υποθέσεις της Μητροπόλεως του, συναντήθηκε νωρίς το απογευμα της Πέμπτης με τον Υπουργό Παιδειας & Θρησκευματων κ. Ανδρέα Λοβερδο.

Με τον κ. Υπουργό συζήτησε εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την Μητροπολιτική του περιφέρεια. Ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για το θεμα της υποβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου της ιστορικής Καντανου απο 6/θεσιο σε 5/θεσιο ως και το κλείσιμο του ολοήμερου της Καντανου κ ζήτησε οπως το Σχολείο παραμείνει 6/θεσιο, εξηγώντας τους λόγους.

Ενημέρωσε, επίσης, για τις δράσεις κ πρωτοβουλίες της Ορθοδόξου Ακαδημιας Κρητης σε θέματα που αφορούν κ άπτονται των αναγκών της κοινωνίας, οπως Επιμορφωτικά Σεμινάρια για τον Ιερό Κλήρο Κρητης κ Δωδεκανήσου κ Προγράμματα που υλοποιεί η Ακαδημία, (με την ευχη κ ευλογία του Οικουμενικού Πατριαρχου κ.κ. Βαρθολομαιου) κ σε συνεργασία με το ΙΠΕ της Ι. Αρχιεπιςκοπης Αθηνων, πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό, την οικολογική κρίση, την ενδοσχολικη βία, τους κινδύνους του διαδικτυου, ως και άλλες δράσεις κ πρωτοβουλίες που κατα καιρούς υλοποιεί το Ιδρυμα.

Ο κ. Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο της Ορθοδόξου Ακαδημιας Κρητης, την οποία χαρακτήρισε ως \”Ιδρυμα παγκοσμιου εμβέλειας κ οικουμενικής προσφοράς\” κ υποσχέθηκε πως θα προγραμματίσει επίσκεψη στο Ιδρυμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook