Από την κατηγορία του βιασμού απαλλάχθηκε ένας νεαρός Σουηδός, ο οποίος ανάγκασε μία γυναίκα να συνευρεθεί μαζί του ενώ υπνοβατούσε, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι πάσχει από… σεξυπνία!

Ο κατηγορούμενος, ένας άνδρας 26 ετών, «δεν είχε την πρόθεση να κάνει σεξ», έκρινε το Εφετείο του Σούντσβαλ, ακυρώνοντας την πρωτόδικη απόφαση με βάση την οποία ο «ασθενής» είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών.

Ο ισχυρισμός σύμφωνα με τον οποίο ο κατηγορούμενος «βρισκόταν σε κατάσταση ύπνου και δεν είχε συνείδηση των όσων συνέβαιναν, δεν ακούγεται παράλογος», αποφάσισε το δικαστήριο.

Οι δικαστές πείστηκαν κυρίως μετά την κατάθεση ενός γιατρού, ειδικού σε θέματα ύπνου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο 26χρονος μπορεί να πάσχει από σεξυπνία, μια κατάσταση κατά την οποία ο ασθενής έχει σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια του ύπνου του, χωρίς να το αντιλαμβάνεται. Τον ισχυρισμό του δράστη επιβεβαίωσε επίσης και η πρώην σύντροφός του.

Σύμφωνα με ψυχίατρους, η σεξυπνία — μια κατάσταση για την οποία δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες — είναι μια διαταραχή του ύπνου παρόμοια με την υπνοβασία. Οι πάσχοντες δεν έχουν καμία συνείδηση των πράξεών τους.

newsbomb.gr