Από επεισόδια αμαυρώθηκε η πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Κερατσίνι, όπου πριν από έναν χρόνο δολοφονήθηκε ο άτυχος νέος από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Η πορεία διοργανώθηκε από την ομάδα «Δεν ξεχνάμε», μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από φίλους και συγγενείς του θύματος.

Η κεντρική πορεία των φίλων του Παύλου Φύσσα ξεκίνησε από την οδό Παναγή Τσαλδάρη. Σωματεία, αντιρατσιστικές οργανώσεις, το ΠΑΜΕ, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και πολλοί άλλοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Φύσσα και κατευθύνθηκαν στον Κορυδαλλό όπου άφησαν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό, στέλνοντας ένα ισχυρό και συμβολικό αντιφασιστικό μήνυμα. 

Μάλιστα, λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία διαδηλωτές μετονόμασαν συμβολικά την οδό Παναγή Τσαλδάρη σε οδό αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, βάζοντας αυτοκόλλητα σε όλες τις πινακίδες κατά μήκος του δρόμου.

Το παρόν στην πορεία μνήμης έδωσε και ο πατέρας του 27χρονου Πακιστανού Λουκμαν Σεχζάντ φορώντας ένα πακιστανικό μαντήλι. Ο γιος του είχε δολοφονηθεί από τον  Δ. Λιακόπουλο και τον Χρ. Στεργιόπουλο το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου του 2013 στα Κάτω Πετράλωνα. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδες αναρχικών που συμμετείχαν στο αρχικό σώμα της πορείας, η οποία είχε προορισμό την πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό, αποκόπηκαν και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ένα ΚΕΠ, ένα ανταλλακτήριο χρυσού αλλά και την είσοδο του δημαρχείου Κερατσινίου. 

Στη συνέχεια τα επεισόδια επεκτάθηκαν με ομάδες αναρχικών να πετάνε βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς που απάντησαν με χρήση χημικών. Αποτέλεσμα ήταν η πορεία να σπάσει σε δύο κομμάτια. 

\"\"
Επίσης, στιγμές αγωνίας έζησαν οι περίπου 60 επιβάτες λεωφορείου της ΕΘΕΛ που εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα οδοφράγματα με αγνώστους να σπάνε ένα από τα τζάμια του οχήματος, ενώ άγνωστοι έκαναν πλιάτσικο και σε ταμεία σουπερμάρκετ!

\"\"

\"\"
Τα επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες αναρχικών και αστυνομικών συνεχίστηκαν με κλεφτοπόλεμο στα στενά της Αμφιάλης, ενώ όπως έγινε γνωστό αστυνομία προχώρησε σε 60 προσαγωγές. 

\"\"

Όμως, επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Όλα ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες και οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο κέντρο της πόλης  απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησε να μπει μέσα στο κτίριο όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook