Στην ολοκαίνουργια πίστα Motocross των Δουνέικων Ηλείας έγινε ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. 

Το όραμα του τοπικού σωματείου ΔΙΑΘΛΗΣΗ μαζί με το μεράκι του Κώστα Παναγιωτόπουλου, έφεραν μια καινούργια πίστα στον ελλαδικό χώρο που δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως είναι διεθνούς επιπέδου. 

Η όμορφη σχεδίαση της πίστας, το καταπληκτικό τερέν με αμμόχωμα, η άψογη οργάνωση, οι 71 συμμετοχές και περίπου 1.000 θεατές, αποτέλεσαν την εικόνα του αγώνα. 

Στον αγωνιστικό τομέα στην κατηγορία ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής (#338, HONDA CRF 450) δυσκολεύτηκε να κερδίσει έχοντας πάντα κοντά του τη απειλή του τοπικού Δημήτρη Κοντολέτα (#92, ΥΑΜΑΗΑ). 


Οι δύο αναβάτες τερμάτισαν 1-2 και στα 2 σκέλη με τον Κουζή να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τερμάτισε ο Γιώργος Ηλιόπουλος (#69, ΚΤΜ) ο οποίος κέρδισε τις μάχες που έδωσε με τον επίσης «τοπικό» Δημήτρη Βαγγελάκο (#211, Yamaha). Την πεντάδα έκλεισε ο Μανώλης Σκύβαλος (#120, Honda) με δύο τερματισμούς στην πέμπτη θέση. 


Στην κατηγορία ΜΧ2 υπήρχαν πολλοί μνηστήρες για την πρώτη θέση και πολλές μάχες. Στο σύνολο του αγώνα αναδείχθηκε νικητής ο Μανώλης Κρητικός (#160, Yamaha) τερματίζοντας στις θέσεις 2-1, δεύτερος ο Γιάννης Τουραντζίδης (#100, Yamaha) και τρίτος ο Παναγιώτης Παπίλας (#22 Honda) με τερματισμούς στις θέσεις 3-2. 

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ, ο Σταμάτης Λυρίου (#6, Yamaha) και ο Σταμάτης Δημολιάνης (#1, ΚΤΜ) μοιράστηκαν τις νίκες ενώ πολύ καλό αγώνα έκανε ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τερματισμούς στις θέσεις 3-4. 


Στα QUAD κυρίαρχος ήταν για μία ακόμη ο Γιώργος Καπέλης (#1, YAMAHA) ο οποίος κέρδισε και τα 2 σκέλη του αγώνα, με δεύτερο τον Σπύρο Μπιρλή (#73, KTM) και τρίτο τον Κώστα Ντούζο (#2, ΚΤΜ). Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι οι αναβάτες των Quad ανήκουν στο αθλητικό σωματείο ΜΟΒΕ. 

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζεται στην Πτολεμαΐδα για τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, στις 20-21 Σεπτεμβρίου. newsbeast.gr