Υλικά
 
• ½ κοτόπουλο «σπασμένο» όχι κομμένο, περίπου 500-600 γρ.
• 80 γρ. κρεμμύδι, πολτοποιημένο
• 3 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 80 γρ. φρέσκο δύοσμο, ψιλοκομμένο
• 60 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 κ. σούπας καυτερή κόκκινη πιπεριά «ψιλοκομμένη»
• 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
• 80 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
 
Εκτέλεση
 
Πλένουμε και σκουπίζουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και εξωτερικά και το αφήνουμε κατά μέρος. 
 
Παράλληλα σε τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. 
 
Τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2 λεπτά ακόμα και κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά. 
 
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το χυμό του λεμονιού. Μαρινάρουμε με τα 2/3 της μαρινάδας το κοτόπουλο και αφήνουμε εκ νέου στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. 
 
Ψήνουμε σε τηγάνι (με σχάρα) ή στο γκρίλ του φούρνου ή ακόμα και στα κάρβουνα, μέχρι να ψηθεί και από τις 2 πλευρές περίπου για 15-20 λεπτά. 
 
Σερβίρουμε, περιχύνοντας με την υπόλοιπη μαρινάδα.