Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της εκπαιδευτικής συνδικαλιστικής κοινότητας με αφορμή τα εκατοντάδες κενά που έχουν καταγραφεί τόσο στα σχολεία της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ οι εκπαιδευτικοί βάζουν και φέτος τους δικές της κόκκινες γραμμές στην διαδικασία της αξιολόγησης δασκάλων, καθηγητών και σχολικών μονάδων.
Ο Οκτώβρης για ακόμα μία χρονια αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμός από πλευράς κινητοποιήσεων με τις κατά τόπους ΕΛΜΕ να έχουν ήδη ανακοινώσει την διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, ενώ δύο ημέρες μέτα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Μέσα από την εισήγηση της ΟΛΜΕ δίνεται ξεκάθαρα το στίγμα της επόμενης ημέρας καθώς γίνεται λόγος για εντατικόποίηση των δράσεων και των κινητοποιήσεων με φόντο τα κενά και την αξιολόγηση. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας στις 10 Οκτώβρη ημέρα εκδίκασης στο συμβούλιο της επικρατείας της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση.
Βέβαιο θεωρείται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και η διαμόρφωση κοινού προγράμματος συνεργασίας της ΟΛΜΕ με την Πανελλήνια Διδασκαλική Ομοσπονδία και η χάραξη κοινής γραμμής με στόχο την άσκηση πιέσης προς το αρμόδιο υπουργείο παιδείας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το φαινόμενο της απόχης από το σύνολο των διαδικασίων ατομικής αξιολόγησης αναμένεται να είναι εντονότερο κατά την φετινή σχολική χρονια κάτι το οποίο αποτελεί και εισήγηση της ΟΛΜΕ προς τις κατά τόπους ΕΛΜΕ.
Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook