Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, 2014 και ώρα 18:00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ θα ξεκινήσει η ετήσια συνάντηση του COST ACTION FA 1106 με θέμα, «Ολοκληρωμένη προσέγγιση βιολογίας συστημάτων για τον προσδιορισμό των αναπτυξιακών μηχανισμών που ελέγχουν την ποιότητα των καρπών στην τομάτα και στο αμπέλι».
 Η συνάντηση θα διαρκέσει τρείς ημέρες και την Τετάρτη 24η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης. Η συνάντηση είναι κλειστή για το ευρύ κοινό. Η συνάντηση αυτή γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο ΜΑΙΧ λόγω της μεγάλης επιτυχίας τόσο σε επιστημονικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.
Στην συγκεκριμένη συνάντηση θα συμμετέχουν ερευνητές και καθηγητές από Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα από την Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική. 
Επίσης, θα τιμηθεί και ο καθηγητής Jean Claude Pech, του Πανεπιστημίου της Τουλούζης της Γαλλιας, και επισκέπτης καθηγητής στο ΜΑΙΧ για πολλά χρόνια, για την μεγάλη του συνεισφορά στην διερεύνηση των μοριακών μηχανισμών ωρίμανσης της τομάτας και του πεπονιού.
O στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να αναδείξει τους μηχανισμούς οι οποίοι ευθύνονται για την υλοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων των καρπών τομάτας και αμπελιού χρησιμοποιώντας την Ευρωπαϊκή έρευνα στο επίπεδο προηγμένης γενωμικής και μετα-γενωμικής τεχνολογίας. 
Πιστεύεται ότι τα αποτελέσματα αυτού του προγράμματος θα ωθήσουν την έρευνα προς την βελτίωση των διατροφικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των φρούτων και λαχανικών. Μέσω του προγράμματος νέοι ερευνητές από όλη τν Ευρώπη και την Ελλάδα θα εκπαιδευθούν σε τεχνολογίες αιχμής στην μοριακή βιολογία και βιολογία συστημάτων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook