Τελευταία ενημέρωση: 16:50

Μετά και την εξειδικευμένη εξέταση που έγινε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας (ψηφιακή αγγειογραφία), στον 46χρονο Κωνσταντίνο Κατσούλη, ολοκληρώθηκε το πόρισμα του Ιατροδικαστή Κρήτης κ. Αντώνη Παπαδομανωλάκη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ.Παπαδομανωλάκη στους δημοσιογράφους, ο βαρύτατος τραυματισμός του 46χρονου στα επεισόδια που έγιναν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Ηρόδοτος – Εθνικός, οφείλεται ξεκάθαρα σε χτυπήματα στο κεφάλι του.

Όπως διευκρίνησε ο κ.Παπαδομανωλάκης, κατα την αρχική κλινική εξέταση του 46χρονου, η απουσία εμφανών κακώσεων και η απουσία της εξειδικευμένης εξέτασης, οδήγησε στην πιθανότητα της ρήξης ανευρύσματος, κάτι που καταρρίφθηκε απο την αγγειογραφία. 

Μάλιστα ο Ιατροδικαστής επεσήμανε, πως ο 46χρονος έφερε και κακώσεις στο χέρι, κάτι που φαίνεται πως οφείλεται στην προσπάθειά του να προστατέψει το κεφάλι του, και έτσι δεν φάνηκαν οι κακώσεις.

Προφυλακίστηκε και ο 32χρονος

Στο μεταξύ στην ανακρίτρια Ηρακλείου απολογήθηκε σήμερα ο 32χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος  που φέρεται να εμπλέκεται στο επεισόδιο.

Ο 32χρονος αναζητείτο, χωρίς να έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, και εμφανίστηκε μόνος του την Τετάρτη.

Μετά το πέρας της απολογίας του, κρίθηκε προφυλακιστέος αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν προέβη σε βιαιοπραγίες και αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι  ο 27χρονος και o 24χρονος οι οποίοι απολογήθηκαν για τα επεισόδια στον αγώνα Ηρόδοτου-Εθνικού, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 22χρονος. 

Στους τρεις έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε αθλητική εγκατάσταση. Στον 24χρονο ασκήθηκε επιπλέον δίωξη για παράνομη οπλοφορία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μια σιδηρογροθιά.