Πολλές και σοβαρές καταγγελίες που αφορούν τόσο σε ποινικές όσο και διοικητικές παραβάσεις στον Δήμο Μαραθώνα, παρέδωσε -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr- στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή, ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης. 
Ο κ. Ψινάκης έφτασε σήμερα το πρωί στο γραφείο του κ. Ρακιντζή συνοδευόμενος από κλιμάκιο δικηγόρων με επικεφαλής τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και τον νομικό εκπρόσωπο του δημάρχου Μαραθώνα, Ιωάννη Παραρά. Η συνάντηση αυτή διήρκεσε περίπου μία ώρα, ενώ αμέσως μετά ο κ. Ψινάκης, μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε σχετικά: «Οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Εγώ κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, έχοντας τον καλύτερο ποινικολόγο, τον καλύτερο δικηγόρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους καλύτερους ορκωτούς λογιστές στον κόσμο».
«Οι υποθέσεις είναι πάρα πολλές και διαφορετικές μεταξύ τους. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», τόνισε ακόμη, προσθέτοντας πως «κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να οργανώσω τον δήμο μου. Μακάρι αυτοί οι έλεγχοι να γίνονταν και στους υπόλοιπους δήμους, ώστε να ξέρει ο καθένας τι παραλαμβάνει και πού πάει». «Οταν θα έχω στη διάθεσή μου όλα τα στοιχεία των ελεγκτικών αρχών, θα τα δημοσιοποιήσω, για να μάθουν όλοι την πάσα αλήθεια», συνέχισε. 
Να σημειωθεί ότι τον ασκό του Αιόλου για τις έρευνες για παρατυπίες στον Δήμο Μαραθώνα, άνοιξε η καταγγελία που έκανε υπάλληλος του δήμου στον κ. Ψινάκη πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα έπειτα από τις πληροφορίες για απομάκρυνση όλων των σκληρών δίσκων των ηλεκτρονικών υπολογιστών από το τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου, μόλις μία ημέρα πριν αναλάβει επισήμως, αποφάσισε να ξεσκονίσει όλα τα οικονομικά του δήμου και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους υπεύθυνους. 
Μετά τις καταγγελίες του κ. Ψινάκη στο διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, διετάχθη άμεσα προκαταρκτική έρευνα από την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Αθηνών για αδικήματα κακουργηματικής φύσεως στα οποία εμπλέκονται έξι άτομα. Ωστόσο, οι ύποπτοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου και κλήθηκαν να καταθέσουν στην Εισαγγελία. 
Υπενθυμίζεται πως μετά τις καταγγελίες του κ. Ψινάκη η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τετάρτης, 10 Σεπτεμβρίου, ελέγχους στα σπίτια τριών αντιδημάρχων και δύο δημοτικών υπαλλήλων οι οποίες ήταν γραμματείς στο Δήμο, όπως επίσης και σε μία εταιρεία Πληροφορικής. 
Όπως προέκυψε, είχαν σβήσει τα αρχεία από τους υπολογιστές του Δήμου Μαραθώνα και είχαν μεταφέρει τα αρχεία σε σκληρούς δίσκους στα σπίτια τους. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και τέσσερις φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB sticks), που απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους. Οι έλεγχοι έγιναν σε οικίες στο Νέο Βουτζά, το Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη. Το υλικό έχει μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση των δεδομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook