Συνάντηση με τον δήμαρχο Φαιστού κ. Γιώργο Αρμουτάκη και την Αντιδήμαρχο κα Ελένη Τιτάκη -Λεονταράκη είχε την Παρασκευή στο γραφείο του ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Αντώνης Γρηγοράκης.

Στο τραπέζι των συνομιλιών βρέθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή.

Έμφαση δόθηκε σε θέματα στελέχωσης τόσο του ΚΥ Μοιρών όσο και του ΠΠΙ Τυμπακίου, με το Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης να ενημερώνει ότι εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη 7 επικουρικών ιατρικών θέσεων και συγκεκριμένα 1 Μικροβιολογίας, 1 Ακτινοδιαγνωστικής, 2 Γεν. Ιατρικής για το Κ.Υ. Μοιρών και 2 Γεν. Ιατρικής ή Παθολογίας,1 Παιδιατρικής για το ΠΠΙ Τυμπακίου.

Αναφορικά με τα έργα υποδομής, στο Κ.Υ. Μοιρών πριν ένα μήνα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες από την 7η ΥΠΕ Κρήτης διαμόρφωσης του αποθηκευτικού χώρου στον οποίο βρισκόταν εγκαταστημένο το εν αχρηστία πλέον παλιό ακτινολογικό μηχάνημα και δημιουργήθηκε ένα νέο σύγχρονο εξεταστήριο.

Επίσης οι εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και κλιματισμού στο έργο ανέγερσης ΠΠΙ Τυμπακίου που δεν είχαν εγκριθεί στην α΄ φάση θα συνεχιστούν, ενώ ο Διοικητής διαβεβαίωσε ότι η 7η ΥΠΕ Κρήτης θα αναλάβει τον πλήρη ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό του.

Σχετικά με προβλήματα που αφορούν στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και τα αντιδραστήρια του ΚΥ Μοιρών και τέθηκαν από το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Φαιστού, ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης ενημέρωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για την επίλυση τους στο τέλος του έτους, οι οποίες εξετάζονται από τις αρμόδιες Δ/νσεις της υπηρεσίας.

Τέλος ο Διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δεσμεύθηκε να επισκεφτεί το ΚΥ Μοιρών και το ΠΠΙ Τυμπακίου τον Οκτώβριο, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη προκειμένου να δοθούν λύσεις και σε επιμέρους θέματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας δηλώνοντας και ως Μεσσαρίτης, πρόθυμος σε κάθε συνεργασία με το Δήμο και αλληλέγγυος σε κάθε προσπάθεια για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook