Πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ εντάσσονται στο ΕΣΥ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Έτσι, από αύριο, 1η Ιουνίου, ξεκινά η συλλειτουργία των πέντε θεραπευτηρίων του ΙΚΑ με ισάριθμα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Πρόκειται για τα ζεύγη νοσοκομείων: 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ Μελισσίων- Σισμανόγλειο, Ογκολογική κλινική ΙΚΑ-Άγιος Σάββας, 3ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ-Πολυκλινική Αθηνών, 7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ-Αγία Όλγα και Θεραπευτήριο ΙΚΑ Θεσσαλονικης-Αγιος Παυλος.

Όπως εξήγησε, ο υφυπουργός Υγείας, κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, από αύριο οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα μπορούν να εξυπηρετούνται στα προαναφερθέντα νοσοκομεία- π.χ. ο γιατρός του ΕΣΥ θα μπορεί να συνταγογραφεί στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-, αλλά και τα νοσοκομεία του ΙΚΑ θα είναι ανοιχτά για όλους τους πολίτες. «Η συγχώνευση των νοσοκομείων του ΙΚΑ είναι ένα μόνο κομμάτι του σχεδιασμού μας για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Έγινε απρόσκοπτα και χωρίς να θιγούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του ΙΚΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Τιμοσίδης, προσθέτοντας ότι σύντομα θα κατατεθεί τροπολογία για τη μεταφορά της περιουσίας του ΙΚΑ στο ΕΣΥ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκε, επίσης, η έναρξη της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ(Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) από 1Η Σεπτεμβρίου. Στο νέο οργανισμό θα υπάγονται οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ του  ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ.

Τέλος, ανακοινώθηκε από τον γενικό γραμματέα Πρόνοιας, κ. Γιώργο Κατριβάνο, η συγχώνευση 91 μονάδων κοινωνικής φροντίδας σε 22 οργανισμούς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook