Αν αυτό συμβεί οι υπόλοιπες μεγάλες ομάδες θα χρειαστεί να κατεβάσουν και τρίτο μονοθέσιο.

Ο Έκλεστον που έπιασε την κουβέντα σχετικά με τον αγωνιστικό διευθυντή της RBR, Κρίστιαν Χόρνερ ανέφερε: «Θεωρητικά αν τρεις ομάδες δεν τα καταφέρουν τότε οι υπόλοιπες θα αγωνιστούν με 3 μονοθέσια έκαστη. Πιστεύω πως πρέπει να το κάνουμε έτσι κι αλλιώς. Προτιμών να βλέπω τρεις Ferrari ή αντίστοιχα τρία μονοθέσια οποιασδήποτε μεγάλης ομάδας από μονοθέσια που σέρνονται στις πίσω θέσεις».

Αναφερόμενος στο τι θα γίνει με τις μικρές ομάδες ο Έκλεστον σημείωσε: «Θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για το αν και το ποιες θα τα καταφέρουν σε δυο τρεις αγώνες, Βρίσκομαι αρκετά χρόνια στο χώρο, μερικοί λένε ότι το έχω παρακάνει αλλά πάντα βρίσκονταν ομάδες στις τελευταίες θέσεις του grid. Το πρόβλημά τους που είναι φυσιολογικό είναι ότι σκέφτονται βραχυπρόθεσμα. Αν τους ρωτήσεις για την επόμενη χρονιά δεν ξέρουν γιατί ανησυχούν για τον επόμενο αγώνα, αυτό είναι το πρόβλημα».

Πάντως το να υποστηρίξουν οι μεγάλες ομάδες ένα ακόμη μονοθέσιο δεν είναι όσο απλό ακούγεται. Από τον χώρο στα πιτ μέχρι το προσωπικό και τα logistics ένα τέτοιο εγχείρημα θα ανέβαζε σημαντικά το κόστος.