​Αλλαγές έρχονται για τους μαθητές της Γ\’ Λυκείου, σύμφωνα με το σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Μαθήματα μπαίνουν στο πρόγραμμα, αλλαγές θα γίνουν στις ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων, στις ξένες γλώσσες, τις ώρες Γυμναστικής, αλλά και την Πληροφορική,όπως σας είχαμε γράψει και στο star.gr.

Συγκεκριμένα:

-Αφαιρείται το δίωρο μάθημα της Εισαγωγής στις Αρχές της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που είναι μάθημα γενικής παιδείας και διδάσκεται σε όλους τους μαθητές.

-Οι ώρες της Γυμναστικής από μία γίνονται δύο.

– Προστίθεται ως μάθημα επιλογής το Σχέδιο και τα Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά για όσους επιλέξουν να εισαχθούν σε τμήματα που απαιτούν την εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων.

– Εισάγεται το μάθημα της Πληροφορικής για τους μαθητές που θα επιλέξουν την ομάδα προσανατολισμού των θετικών επιστημών.

Το μάθημα θα διδάσκεται 6 ώρες και όσοι μαθητές το επιλέξουν δεν θα διδάσκονται Χημεία (επίσης έχει 6 ώρες). Την Πληροφορική θα πρέπει να επιλέγουν όσοι υποψήφιοι θέλουν να διεκδικήσουν εισαγωγή σε τμήμα ΑΕΙ/ΤΕΙ Πληροφορικής και τη Χημεία εκείνοι που θέλουν να εισαχθούν σε τμήμα με βασικό μάθημα τη Χημεία.

Για τους μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου, ισχύουν τα ακόλουθα (βάσει του νέου συστήματος εισαγωγής, που ψηφίστηκε πέρυσι και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016):

-Ο μαθητής στη Β΄ Λυκείου πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: των ανθρωπιστικών και των θετικών σπουδών.
-Στη Γ΄ Λυκείου θα επιλέξει μεταξύ των: α) ανθρωπιστικών σπουδών, β) οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σπουδών, γ) θετικών σπουδών, οι οποίες οδηγούν σε σχολές πέντε επιστημονικών πεδίων.

Επιλέγοντας πεδίο, ο μαθητής θα εξετασθεί σε 4 μαθήματα διεκδικώντας μία θέση σε συγκεκριμένη ομάδα σχολών.

star.gr από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook