Όταν οι ιδιοκτήτες του Τζωρτζ παρατήρησαν ότι αρρώστησε μετέφεραν άμεσα στο αγαπημένο τους κατοικίδιο στον κτηνίατρο. Τότε ο Τζωρτζ διαγνώστηκε με έναν καρκινικό όγκο που απειλούσε τη ζωή του και έγινε σύσταση να υποβληθεί σε μια πειραματική χειρουργική επέμβαση.

Το θέμα είναι ότι ο Τζωρτζ είναι χρυσόψαρο. Και όχι ένα οποιοδήποτε χρυσόψαρο, αλλά ένα χρυσόψαρο-μαθουσάλας ηλικίας 10 ετών. Ενώ οι περισσότεροι θα είχαν αποχαιρετήσει τον Τζωρτζ, θα τον είχαν ρίξει στην τουαλέτα και θα είχαν τραβήξει το καζανάκι, οι ιδιοκτήτες του διέθεσαν περίπου 150 Ευρώ για να πραγματοποιηθεί μια πρωτοφανής χειρουργική επέμβαση στο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Λορτ Σμιθ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Όπως δήλωσε στη Daily Mail, ο Δρ Τριστάν Ριτς, ένας ειδικευμένος κτηνίατρος στην άγρια ζωή που αναλαμβάνει περίεργες υποθέσεις και είναι αυτός που χειρούργησε τον Τζωρτζ, σε πρώτη φάση το χρυσόψαρο τοποθετήθηκε σε ένα κουβά με παγωμένο νερό που περιείχε αναισθητικό.

Ενόσω αφαιρούσε τον όγκο από τον εγκέφαλο του Τζωρτζ, ο Δρ Ριτς του χορηγούσε νερό, οξυγόνο και αναισθητικό με μια σωλήνα που κατέληγε από τον κουβά στα βράγχια, ώστε το ψάρι να παραμείνει αναίσθητο αλλά ζωντανό.

Στο τέλος της εγχείρησης, ο Δρ Ριτς είχε να αντιμετωπίσει ένα ακόμα απρόοπτο. Τα ράμματα δεν κράτησαν και για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε κόλλα για υφάσματα, ένα υλικό που χρησιμοποιείται και στους ανθρώπους.

Στο τέλος, ο Δρ Ριτς χορήγησε στον Τζωρτζ αντιβιοτικά και παυσίπονα και τον τοποθέτησε σε έναν κουβά με καθαρό νερό για να αναρρώσει.

Σαρανταπέντε λεπτά μετά την εγχείρηση ο Τζωρτζ ξεκίνησε να κολυμπά και να αναπνέει αυτόνομα.

“Για τους ιδιοκτήτες αυτό το ψάρι είναι μοναδικό” δήλωσε ο Δρ Ριτς και υπογράμμισε κάτι πολύ σημαντικό: “εάν έχει κατοικίδιο ζώο, ανεξαρτήτως είδους, τότε έχεις την υποχρέωση να το φροντίσεις όσο καλύτερα μπορείς”.

econews

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook