Έλληνας τζιχαντιστής βρίσκεται στη Συρία και έχει προκαλέσει «συναγερμό» στην ΕΥΠ και στις άλλες κρατικές υπηρεσίες. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες για τον 27χρονο τζιχαντιστή ππου βρίσκεται από τον Ιούλιο σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για το «Ισλαμικό Χαλιφάτο».

Πρόκειται για έλληνα υπήκοο που έλαβε την ελληνική ιθαγένεια το 2001 και πολεμά για το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το Βήμα.

Η αστυνομική έρευνα εστιάζει στην συριακής καταγωγής μητέρα του 27χρονου που κάνει ναρτήσεις στο Διαδίκτυο με «ύμνους» για τη δράση και τις βαρβαρότητες του IS. Υπό αυτό το πρίσμα οι ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να βρουν τρόπους να παρεμποδίσουν την επιστροφή των τζιχαντιστών και ανάμεσα στα άλλα μελετάται η αφαίρεση της ιθαγένειας σε όσους ευρωπαίους υπηκόους μεταβαίνουν στην εμπόλεμη ζώνη με ασαφείς «στόχους».

Η περίπτωση του έλληνα τζιχαντιστή θεωρείται τόσο σημαντική για τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες που υπάρχει συνεχής πληροφόρηση από τη CIA σχετικά με τις ενέργειές του στη Μέση Ανατολή.

Ο 27χρονος διέμενε στην Αθήνα και έφυγε για τη Συρία προ τριμήνου χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα του. Η μητέρα φέρεται να διαμένει το τελευταίο διάστημα στη Συρία και οι αξιωματούχοι σε Ελλάδα και εξωτερικό την παρακολουθούν στενά σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και αλλού, όπου εμφανίζεται «κήρυκας του μίσους του Ισλαμικού Κράτους». Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους φέρεται να έχουν ενημερώσει την ΕΥΠ για ένα δραστήριο μέλος του IS με παρουσία σε μια «σκληρή» ομάδα τζιχαντιστών ανταρτών που δρα στη Συρία.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook