Αντιμέτωπος με τις επιπλήξεις της Γερμανίδας καγκελαρίου για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, θα βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel και όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, η Άνγκελα Μέρκελ είναι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τις επιδόσεις της Ελλάδας στο μέτωπο της φοροδιαφυγής, για αυτό και θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα συζητήσει στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού στην χώρα μας, αναφέρεται και στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα για να τονίσει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Όπως υποστηρίζει, σε όσους τόπους επισκέφτηκε, δεν έλαβε σχεδόν καμία απόδειξη, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της φοροδιαφυγής περνάει από αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις σε όσους πολίτες πληρώνουν και κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο» πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς θα έχει γεύμα εργασίας με την κυρία Μέρκελ την ερχόμενη Τρίτη στο Βερολίνο.

Η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου. Τότε, οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.